注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

深圳英语家教

深圳潜龙家教 www.szqljj.com

 
 
 

日志

 
 
关于我

我来自山清水秀,人杰地灵的湖南,从事英语家教教学,追求卓越人生,真情待人,热心助人,欢迎八方来客光临!

网易考拉推荐

北京朝阳区2008英语中考试卷  

2010-01-14 11:54:08|  分类: 英语题型 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

北京朝阳区2008英语中考试卷
  
第一卷(70分)
  
一、听对话,根据对话内容,从各题所给的三个选项中选择适当的一项完成句子。每段对话读两遍。(共8分,每小题1分)
  (    )1.The boy usually goes to school ________.
    A. by bus    B. by bike    C. on foot
  (    )2.It is ________ now.
    A. 10:30    B. 10:20     C. 10:40
  (    )3.The woman wants to put her bag ________.
    A. in the box    B. on the desk   C. in the car
  (    )4.Tom is waiting for ________.
    A. his friends    B. his parents    C. his brothers
  (    )5.The woman wants to drink ________.
    A. coke     B. milk     C. tea
  (    )6.Jane has ________.
    A. a radio    B. a TV set   C. a computer
  (    )7.They are going to ________ next week.
    A. a factory    B. a farm    C. a park
  (    )8.The girl’s watch ________.
    A. is new    B. is lost    C. doesn’t work
  二、听短文,根据短文内容,从各题所给的三个选项中选择适当的一项回答问题。短文读两遍。(共12分,每小题2分)
  请听第一篇短文,完成第9至11小题。
  (    )9.What are the students doing now?
    A. They are having an evening party.
    B. They are having a sports meeting.
    C. They are having a math class.
  (    )10.How many girls are there in the class?
    A. Nine.     B. Twenty-one.   C. Twenty-four.
  (    )11.Which subject do the students usually spend much time on?
    A. Chinese.   B. Math.    C. English.
  请听第二篇短文,完成第12至14小题。
  (    )12.What does Mary Smith tell us?
    A. A story book.   B. A weather report.  C. An English lesson.
  (    )13.What is the weather like this morning?
    A. Rainy.    B. Cloudy.    C. Sunny.
  (    )14.What is the high temperature tomorrow?
    A. Higher than 80.   B. Lower than 80.   C. Just 80.

  三、选择填空(共20分,每小题1分)
  从下列各题所给的四个选项中选择正确的一项。
  (    )15.I am a student. ________ name is Tom.
    A. My     B. Your     C. His     D. Her
  (    )16.We usually have a football match ________ Sunday.
    A. in    B. on    C. at    D. to
  (    )17.—There ________ a lot of meat on the plate. Would you like some?
     —Just a little, please.
    A. is    B. are    C. am    D. be
  (    )18.Of all the students, Linda draws ________ carefully .
    A. very    B. much    C. more    D. most
  (    )19.—What is Mum doing now?
     —She ________ some clothes.
    A. washes   B. is washing   C. washed   D. has washed
  (    )20.There isn’t ________ water in the glass. Let’s go and get some.
    A. many    B. lots    C. any    D. some
  (    )21.Tomorrow’s meeting is very important. Please ask them ________ there on time.
    A. go    B. going    C. to go    D. went
  (    )22.—Why are you walking to school?
     —Because my ________ is broken.
    A. radio    B. watch   C. bike    D. bag
  (    )23.Betty didn’t come to school yesterday ________ she was ill.
    A. but    B. than    C. if    D. because
  (    )24.Do you enjoy ________ English in our class, Mr. Green?
    A. teach    B. taught   C. to teach   D. teaching
  (    )25.Mid-Autumn Day usually ________ in September or October every year .
    A. come    B. comes   C. is coming   D. will come
  (    )26.Mike looks ________ than Paul, but they are of the same age.
    A. youngest   B. the youngest  C. younger   D. very young
  (    )27.—Where is Mrs. Smith?
     —She isn’t here. She ________ to England .
    A. has gone   B. has been   C. went    D. goes
  (    )28.Mrs. Green is out. I have to ________ her baby.
    A. look around  B. look up   C. look for   D. look after
  (    )29.—Dad, must I finish my homework today?
     —No, you ________ . You may do it tomorrow.
    A. needn’t   B. mustn’t   C. don’t    D. won’t
  (    )30.Mr.Thin was very poor, ________ he was very happy.
    A. and    B. but    C. or    D. so
  (    )31.—Shall we leave now?
     —Don’t hurry. We still have ________ time left.
    A. little    B. a little   C. few    D. a few
  (    )32.We’re in class. You’d better not
    A. talk    B. talking   C. talked   D. to talk
  (    )33.—Guess ________ I did yesterday!
     —I think you went to a party.
    A. where   B. when    C. what    D. which
  (    )34.________ away this dirty shirt and bring me a clean one.
    A. Pick    B. Bring    C. Carry    D. Take

  四、完形填空(共10分,每小题1分)
  通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的四个选项中选择最佳的一项。
  Mike always loves ships. When he was older, he said, “I’m going to be a soldier.” But his eyes were not very  35  , and he did not get in.
  Then he said, “I’m going to  36   a small boat and I’m going around the world.” But boats were very expensive, and Mike did not have enough  37  .
  Last summer Mike found a swimming   38   near his house. The lessons did not cost very
    39  , and Mike began going to the school at every end of the week and having   40  . Now he is a good swimmer.
  Last week a little boy said to him, “You’re a very good swimmer. How do   41   learn to swim so well?”
  “I’m not good at all,” Mike said and he smiled. “  42   I’m in the water, I say to myself, There are   43   fishes behind me! Then I’m very afraid, and I   44   quickly.”
  
  (    ) 35. A. big   B. beautiful  C. good    D. strong
  (    ) 36. A. buy   B. make   C. borrow   D. draw
  (    ) 37. A. food   B. work   C. time    D. money
  (    ) 38. A. park   B. school  C. farm    D. factory
  (    ) 39. A. much  B. little   C. many    D. any
  (    ) 40. A. meals  B. lessons  C. talks    D. games
  (    ) 41. A. I   B. they   C. we    D. you
  (    ) 42. A. If   B. When  C. Though   D. Where
  (    ) 43. A. interesting B. nice   C. dangerous   D. different
(    ) 44. A. run   B. jump   C. swim    D. fly
  

  五、阅读理解(共20分,每小题2分)
  阅读下面短文,然后从短文后各题所给的四个选项中选择正确的一项。
(A)
  One day, Bruce played in front of a house. A woman came up and asked Bruce, “Little boy, is your mother at home?”
  “Yes, she is,” answered the boy.
  Then the woman went over to ring the bell. The bell rang and rang, but no one came to open the door. The woman got angry and called out to him, “You told me your mother was at home, didn’t you?”
  “Yes,” the boy answered. “My mother is at home, but this isn’t my home.”
  (    )45.One day, Bruce played ________.
    A. in a park  B. in the street C. in front of a shop D. in front of a house
  (    )46.The woman wanted to see ________.
    A. Bruce’s mother  B. Bruce’s father  C. Bruce himself  D. nobody
  (    )47.The woman went over to ________ after she talked with Bruce.
    A. knock at the door of the house   B. ring the bell of the house
    C. give a call to his mother    D. ask his mother some questions
  (    )48.The woman got ________ because no. one came to open the door.
    A. pleased  B. surprised   C. angry   D. afraid
  (    )49.In the story the woman didn’t find Bruce’s mother because ________.
    A. she went to the wrong house  B. she didn’t know Bruce’s mother
    C. Bruce was not at home   D. Bruce didn’t have a mother
(B)
The word “day” has two meanings. When we talk about the number of days in a year, we are using “day” to mean 24 hours. But when we talk about day and night, we are using “day” to mean the time between sunrise and sunset. Since the earth looks like a ball, the sun can shine on only half of it at a time. Always one half of the earth is having day and the other half night. A place is moved from day into night and from night into day over and over by the spinning(旋转)of the earth. At the equator(赤道)day and night are sometimes the same length(长度). They are each twelve hours long. The sun rises at 6 o’clock in the morning and sets at 6 o’clock in the evening. For six months the North Pole is tilted(倾斜)toward the sun. In those months the Northern Hemisphere(半球)gets more hours of sunlight than the Southern Hemisphere. Days are longer than nights. South of the equator nights are longer than days. For the other six months the North Pole is tilted away from the sun. Then the Southern Hemisphere gets more sunlight. Days are longer than nights. North of the equator nights are longer than days. Winter is the season of long nights. Summer is the season of long days.

  (    )50.When the Western Hemisphere is having day, the Eastern Hemisphere is having ________.
   A. both day and night   B. day   C. neither day nor night  D. night
  (    )51.A place is moved from day into night and from night into day over and over by ________ of the earth.
   A. the pushing   B. the pulling   C. the spinning   D. the passing
  (    )52.At the equator day is as long as night ________.
   A. sometimes    B. never    C. usually    D. always
  (    )53.When the North Pole is tilted toward the sun, the Northern Hemisphere gets ________ sunlight.
   A. less     B. more    C. all     D. no
  (    )54.When it is winter in China, ________.
   A. the USA is tilted toward the sun
   B. the South Pole is tilted away from the sun
   C. the North Pole is tilted toward the sun
   D. the North Pole is tilted away from the sun


第二卷(30分)
  一、补全对话(共10分,每小题1分)
  从斜体字中选择适当的句子完成下列对话,将其字母标号写在答题纸上相应的题号后面。
  (A)  A. May I try it on?
          B. OK. I’ll take it.
          C. How much is it?
          D. Yes, I’d like to have a hat.
          E. Size L.
  A: What can I do for you?
  B: ______1______
  A: What size do you wear?
  B: _________2_____
  A: Here you are.
  B: Oh, a red one. I don’t like red. Have you got any blue ones?
  A: I’m sorry we haven’t got any at the moment. What about a white one?
  B: That’s all right. _____3_____
  A: Certainly.
  B: ___4____
  A: 200 yuan, please.
B: _____5_____
  (B)  A. Ah...Is there anything serious?
          B. Thank you, doctor.
          C. I’ve got a bad headache.
          D. My temperature seems all right.
          E. About two days.
  A: What’s your trouble?
  B: ____6____
  A: How long have you been like this?
  B: ____7____
  A: Have you taken your temperature?
  B: ____8____
  A: Let me examine you. Open your mouth and say“Ah”.
  B: ____9____
  A: You’ve just got a cold. It’s nothing serious. Take this medicine three times a day and drink more hot water.
B: ____10____
  二、完成句子(共20分,每个空白1分)
  根据所给中文意思,在空白处填入适当词语完成句子。每空一词,请直接在答题纸上完成,不要在此页上作答。
  11.该吃晚饭了。
   It’s time to ________ ________.
  12.你想来点儿面包吗?
   Would you ________ some ________ ?
  13.安娜太小,还不能上学。
   Ann is ________ young ________ go to school.
  14.约翰跑得和我一样快。
   John runs ________ fast ________ me.
  15.布莱克太太经常在英语上帮助我们。
   Mrs. Black often ________ us ________ our English .
  16.你昨天花了多长时间做作业?
   How long ________ it ________ you to do your homework yesterday?
  17.老师让我们每天说英语。
   The teacher tells us ________ ________ English every day.
  18.为什么不让孩子们做他们喜欢的事情?
   ________ ________ let the children do what they like?
  19.当老师走进教室时,学生们立刻停止了谈话。
   When the teacher came into the classroom, the students ________ ________ at once.
  20.我认为你的答案不对。
   I ________ ________ your answer is right.
北京朝阳区2008英语中考试卷
参考答案
  
第一卷(共70分)
  9—14和45—54(粗体字)每小题2分;其余每小题1分。
  1.B 2.A 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.C 9.A 10.C 11.C 12.B 13.B 14.A 15.A 16.B 17.A 18.D 19.B 20.C 21.C 22.C 23.D 24.D 25.B 26.C 27.A 28.D 29.A 30.B 31.B 32.A 33.C 34.D 35.C 36.A 37.D 38.B 39.A 40.B 41.D 42.B 43.C 44.C 45.D 46.A 47.B 48.C 49.A 50.D 51.C 52.A 53.B 54.D
  
第二卷(共30分)
  一、补全对话(共10分,每小题1分)
1.D 2.E 3.A 4.C 5.B 6.C 7.E 8.D 9.A 10.B

  二、完成句子(共20分,每个空白1分)
  11. It’s time to have supper. 12. Would you like some bread?
  13. Ann is too young to go to school. 14. John runs as fast as me.
  15. Mrs. Black often helps us with our English.
  16. How long did it take you to do your homework yesterday?
  17. The teacher tells us to speak English every day.
  18. Why not let the children do what they like?
  19. When the teacher came into the classroom, the students stopped talking at once.
  20. I don’t think your answer is right.
 

  评论这张
 
阅读(141)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017