注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

深圳英语家教

深圳潜龙家教 www.szqljj.com

 
 
 

日志

 
 
关于我

我来自山清水秀,人杰地灵的湖南,从事英语家教教学,追求卓越人生,真情待人,热心助人,欢迎八方来客光临!

网易考拉推荐

2010年初中英语模拟试题  

2010-01-29 10:10:49|  分类: 英语题型 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2010年初中英语模拟试题

第Ⅰ卷(选择题  共80分)
听力部分(20分)

Ⅰ.情景反应  根据你所听到的句子,选择正确的应答语.每小题读两遍.(共5小题,每小题1分)
(    )1.A.Happy birthday to you , too.    B.The same to you .       C.Thank you very much .
(    )2.A.So do I .                    B.I agree .               C.All right .
(    )3.A.It’s my birthday .             B.On September Ist .      C.On Monday .
(    )4.A.For eight  years .              B.In eight years .         C.Eight years ago .
(    )5.A.Yes , we shall .              B.That sounds good .      C.No , we shall not .
Ⅱ.对话理解  根据你所听到的对话及问题选择正确答案.对话及问题各读两遍.(共10小题,每小题1分)
(    )6.A.In a cinema .                B.In a bookshop .         C.In a post office .
(    )7.A.Good .                     B.Bad .                 C.So—so .
(    )8.A.30 dollars .                 B.60 dollars .             C.120 dollars .
(    )9.A.classmates .                 B.a teacher and a student .  C.mother and son .
(    )10.A.At eight o’clock in the morning .           B.At eight o’clock in the evening .
        C.At six o’clock in the evening .
(    )11.A.Beijing .                 B.Xi’an .                 C.Both A and B .
(    )12.A.Four days .                B.Six days .              C.Two days .
(    )13.A.Table tennis .              B.Food of western countries . C.Table manners .
(    )14.A.A teacher .                B.A student .              C.A foreign teacher .
(    )15.A.Yes .                     B.No .                   C.Not mentioned .
 Ⅲ.短文理解  根据所听到的短文内容及问题选择正确答案。短文和问题各读两遍。(共5小小题,每小题1分)
(    )16.A.Five days .                B.Six days .               C.Five and a half days .
(    )17.A.Sunday .                  B.Saturday .              C.Tursday .
(    )18.A.At five past one .           B.At five to one .          C.At one o’clock .
(    )19.A.Six and a half pounds .       B.Six pounds .            C.Eight pounds .
(    )20.A.Yes , she could .            B.No , she couldn’t .        C.We don’t know .

笔试部分(选择题  共60分)

Ⅳ.选择填空  (共20小题,每小题1分)
(    )21.If you really want to be  a  “Super Girl” , just have          try !
        A.a                 B.an                C.the                   D./
(    )22.—John . how do you like the new Job ?
        —Very exciting , but it          me a lot of time .
        A.offers             B.spends             C.pays                  D.takes
(    )23.—Would you pass on my thanks to Lily ?
—          .
A.Yes , that’s right     B.With pleasure       C.It doesn’t matter        D.No trouble
(    )24.Many western festivals are very popular in China . but          is shill the most important for the Chinese .
        A.April Fool’s Day     B.Christmas Day      C.Halloween            D.Spring Festival
(    )25.—Let’s go out for a walk , OK ?
—         
A.W hy not ?          B.Not at all .         C.Never mind           D.No way
(    )26.You           use mobile phones at the gas station or you            start a terrible fire .
        A.mustn’t ; must       B.May not , can       C.mustn’t , may         D.Can’t should , /
(    )27.—The food here is very nice , I’m rather hungry .
—Then Let’s go in and           right now .
A.pay the bill          B.order sornething     C.have a picnic         D.have a drink
(    )28.During the world cup . some people          all night to watch the games .
        A.wake up            B.get up              C.stay up             D.make up
(    )29.—Do you still have a stomachache , Lucy ?
—           ! I think I can eat much food now .
A.No , it’s gone        B.No , it started        C.Yes , it stopped       D.Yes , it left
(    )30.—Shall I get something for you ? What’s your favorite ?
—It’s very kind of you ! Please don’t waste           money .Special is the best choice .
A.many              B.too many           C.too much            D.much too
(    )31.—What a traffic ! I am late again .
—Yes , the traffic is            than it used to be .
A.very good           B.even better         C.very good           D.even worse
(    )32.Communication is very importaat in our life . It is a bridge           the old and the young .
        A.across              B.through            C. between            D.among
(    )33.—I am amazed at his good knowledge of computers .
—Yes ,           .
A.So am I             B.So I am            C.So he was          D.So was he
(    )34.The real great man is the man           makes every man feel great .
        A.where              B.who               C.which              D.when
(    )35.Learn to think            we are young . or we may never learn .
        A.during              B.when              C.before             D.after
(    )36.My parents and I often have           talks to exchange ourideas .
        A.eye-to-eye           B.mouth-to-mouth     C.head-to-head        D.heart-to-heart
(    )37.—Shall we see the movie today or tomorrow ?
—           It’s all the same to me .
A.I hope so.           B.I’m sure            C.It’s up to you        D.I’m ofraid not
(    )38.—Excuse me , Hove you got any T-Shirts for my son ?
—Yes ,           They are over there .
A.here you are         B.many of them       C.take care            D.that’s right
(    )39.Can you tell me           at that time ?
        A.What they were doing                     B.What they are doing
C.What are they doing                       D.What were they doing
(    )40.Ronaldo . M r Football 1997 , is a football star , and he is             .
        A.quick and skillful                         B.slow and careful
C.mad and thankful                         D.quiet and beautiful
Ⅴ.完形填空 (共10小题,每小题1分)
   Different countries and different people have different manners . We must find out their customs ,   41   we can know what are good manners or what are bad manners in different countries . Here are some examples of the things   42   a well-mannered person does or does not do .
If you visit a Chinese family , you should knock   43   the door first . When the door opens , you shouldn’t move into before the   44   says “Qing Jin” . After you enter the room , you wouldn’t sit down until the host asks you to take a   45   . When a cup of tea is put on the tea-table before you or sent to your hands , you’ll say , “  46   .” And receive it with your two hands , not one hand , or they’ll think you are   47   . Before entering a house in Japan, it is good manners to take off your   48   .In European countries , even though shoes sometimes become very dirty , this is not done . In a Malay house , a guest never finishes the food on his plate . He leaves   49   to show that he has had enough . In England , a guest always finishes a drink or the food to show that he has   50   . This will make the host , especially the hostess pleasant .
(    )41. A.So as to            B.so that             C.in order to           D.but
(    )42.A.who               B.where              C.when               D.that
(    )43.A.at                 B.to                 C.in                  D.up
(    )44.A.children            B.man               C.host                D.lady
(    )45.A.table              B.seat                C.rest                 D.chance
(    )46.A. I’m not thirsty      B.I don’t want to drink  C.Thank you           D.I’m sorry
(    )47.A.well-mannered      B.bad man            C.not good             D.ill-mannered
(    )48.A.shirt              B.shoes               C.socks                D.coat
(    )49.A.little              B.few                C.a little                D.a few
(    )50.A.enjoyed it          B.not liked it          C.hated it               D.not enough
Ⅵ.阅读理解  阅读短文,然后根据其内容选择正确答案.(共15小题,每小题2分)
A
    Scientists think that a game like bowling was played in Egypt thousands of years ago . Toys that look like a ball and bowling pins (木柱) were found buried(埋葬) with a child who died around 5200 B.C.
    People who study history know that the game was popular in Germany around 200-300 A.D. It was played by people in some churches in order to show that they were good Christians . When people bowled poorly , they had to go to churches more often .
The first indoor bowling center was built in England in 1455 . Then the game was taken to the US where most people played it outside .
During the 1800s , many people in the US began to bowl for money , so several cities made the game illegal(违法的) . Many people kept on bowling illegally . A group named the American Bowling Congress(ABC) began around 1900 . The job of  this group was to clean up bowling and make it a gentlemen’s game again .
At that time , the game was mostly played by men . If women played , they wore a veil(面罩) up so that the men weren’t able to see them .
Then , in 1916 , a woman’s group named the Women’s National Bowling Association made a point of showing that the game was fine for both men and women .
(    )51.In           , poor bowlers had to go to churches more often .
        A.the US            B.Germany           C.Egypt                D.England
(    )52.In the US           during the 1800s .
        A.lots of people bowled for money            B.women never bowled
C.people discovered bowling                D.bowling was forbidden
(    )53.Who was probably in the American Bowling Congress ?
        A.People who bowled in the church .          B.Some gentlemen who liked bowling .
C.People who bet money on bowling .         D.People who kept on bowling illegally .
(    )54.The Women’s National Bowling Association began          .
       A.about 1455          B.before 1900        C.in the 1800s           D.in 1916
(    )55.Before 1916 , women probably            when they bowled .
        A.wore thick clothes   B.hurt themselves     C.wore a veil up          D.paid much money
B

                                               

 

 

 

 

 

 

 

(     )56.Susan is looking for a house to rent . It doesn’t matter how old and how expensive it is . She’s going to study for her exams , so the house must be quiet . Susan doesn’t  rent  the house in the advertisement 1 because           .
     A.it’s too old         B.it’s too expensive     C.it’s too small           D.it’s too noisy
(    )57.If a British editor has worked in China for three years and comes to English News Paper office to ask for the job in April , he will       .
    A.get the job          B.not get the job        C.be a good editor        D.be not useful
(    )58.The opening hours of the Strongman Shopping Center is          .
    A.from 10 am to 10 pm                       B.from 10 am to 6 pm
    C.from 1:30 pm to 2:30 pm                    D.from 5:00 pm to 6:00 pm
(    )59.If you see a pair of shoes that costs $15 in the Strongman Shopping Center , you’ll pay                                                        
at the discount .
    A. $18             B.$15                C.$12                 D.$3
(   )60.If you’re one of the first 1000 people who visit the Strongman Shopping Center , you’ll get           .
    A.nothing                                  B.only a balloon
    C.only a nice door gift                        D.free balloons and nice door gifts

C
It’s important to learn about protecting our environment . Here is a 5R rule for us:
1. Reduce
If you want to reduce waste , you should use things wisely . Millions of trees are being cut down to make paper . If everyone uses a little paper carelessly and throws it out , soon we would not have any trees left . Other things are also being wasted , and people don’t know what to do with the waste in big cities . So it is necessary to reduce the waste .
2. Reuse
You should always think of reusing the usable things before throwing them out . Give your clothes you do not use or the ones which are too small to the poor . Within a family , you may pass on such clothes to younger brothers or sisters .
3.Recycle
Bottles , cans and paper can easily be recycled . By doing so we save lots of time and money . For example , coke cans are sent to a factory , where they are smashed flat and melted and the metal things are made for new coke cans .
4.Recover
When you buy a box of apples , there may be a few rotten apples , you have two choices: one is to throw the whole apples away , or you could cut off the rotten parts and use the good parts . In this way , you recover the eatable parts of food .
5.Repair
If one of the legs of your table is broken , you can repair it instead of throwing the table away . If you want to change for better ones , it is better for you to sell the old things or give them to other people who can use them after doing some repair . It is true that North America is a “throw-away” society , but the time has come to change our way of life so that we can protect our environment . Every one of us should try our best .
(    )61.Which of the following is true ?
        A.We’ll have no resources of nature unless we can deal with the waste .
B.Recycling is the best way to save resources .
C.If we waste less , we can save more resources of nature .
D.More things are wasted in developed countries than in de-veloping countries
(    )62.The “Reuse” rule mainly requires us          .
        A.not to throw away our things              B.to make full use of our things
C.to use our things again and again           D.to give our things to those who want them
(    )63.        can be recycled .
        A.Few soft things                         B.Only hard things
C.Many things                           D.All things
(    )64.We can infer(猜想) that the writer of this passage may live in          .
        A.China               B.Japan           C.Australia            D.America
(    )65.The “Recover” rule mainly requires us           .
        A.to get back the useful parts                B.to cover waste things with earth
C.to throw waste things away               D.to throw the whole things away

第Ⅱ卷(非选择题  共40分)
Ⅶ.填写单词 根据句子意思,在空格中填写适当的单词,使句子完整、正确。(共8小题,每小题1分)
66.It is          to believe that he told a lie , He is always honest .
67.She feels very          of her daughter’s success .
68.I cleaned our bedroom yesterday . It’s your          to clean it to day .
69.The long walk is really          . I need to have a good rest .
70.In the Western countries . a woman’s age is regarded as a           .
71.We won many prizes before but we can’t           them this time .
72.Sunday is the           day of a week .
73.It’s going to rain . You’d better           an umbrella with you .
Ⅷ.改写句子 根据各小题A句的意思完成B句,使两句的意思基本相同.每空限填一个单词.(共6小题,12空,每空1分)
  74.A.Mike is 14 years old . Davide is 12 years old .
     B.Mike is 2 years                    Davide .
  75.A.Alice didn’t know how she could draw horses well .
     B.Alice didn’t know how                   horses well .
  76.A.The boss made the workers work twelve hours a day .
     B.The workers                 to work twelve hours a day by the ball .
  77.A. “Don’t play football in the street” the teacher said to us .
     B.The teacher told us                   play football in the street .
  78.A. “Do you often ride a bike to travel around ?” Allen asked me .
     B. “Allen asked me          I often           a bike to travel around .
  79.A.Harry up . or you’ll be late .
     B.       you          hurry up . you’ll be late .
Ⅸ.补全对话 根据对话内容,在空格中填写一个句子,使对话完整、正确。(共5小题,每题2分)
   (W-Wu Dong L-LiMing P-Peter)
  W: Who’s that young man ?    80    .
  L: Of course , I know . That’s Peter . He’s from Canada .
  W: Oh , really ?    81   .
  L: He’s a businessman Come on . Let me introduce you to him . Good afternoon , Peter
  P: Hi , Li Ming .    82    .
  L: Fine , Peter . I’d like you to meet my friend , Wu Dong .
  D: Nice to meet you . Wu Dong .
  W:    83    .
  P: Right .
  W:    84    .
  P: For about one year .
  W: Can you speak Chinese ?
  P: Yes , but only a litte .
Ⅹ.书面表达 (10分)
   假设你是张林.近段时间,你读了许多有关洪战辉的感人故事,还听了他的报告.你很想把他的事迹告诉远在美国的笔友Alex.请根据下表内容写一封信.
 
 
姓名 洪战辉 年龄 24   



绍 1.出生于一个贫困家庭.
2.小时候,母亲因生活困苦离家.
3.照顾弟弟、领养的妹妹(adopted sister) 和生病的父亲。
4.带妹妹上大学,生活艰难,学习刻苦,课余工作.
5.谢绝他人帮助. 
要求:1.语言规范,格式正确,并发表个人感想;
2.信中不可用真实姓名,只能用所给姓名;
3.词数60~80;
4.开头已给出,不计入总词数.
Dear Alex ,
How’s it going ? I’d like to tell you something about Hong Zhanhui , a great Chinese boy .              
                                                                                       
                                                                                       
                                                                                Yours ,

 


听力材料:
Ⅰ.情景反应
  1.Happy birthday to you .                                                (C)
  2.It’s bad for our health to play computer games too much .                     (B)
  3.What’s the date we will go to school again in autumn ?                       (B)
  4.How long have you worked as a Chinese teacher ?                           (A)
  5.Lucy , it’s so hot now . Let’s have some orange juice , OK ?                    (B)
Ⅱ.对话题解
  6.M: Excuse me . What can I do for you ?
W: Could you help me find the  latest novel Harry Potter ?
Q: Where does the conversation probably take place ?                        (B)
  7.W: Could you please tell me where the best restaurant is ?
   M: Green House is a good choice .
   Q: What does the man think of the food in Green House ?                      (A)
  8.M: How much is the jacket ?
W: It was 120 dollars last week . But you can pay only half for it now .
M: Why ?
W: Because the season has changed .
Q: How much is the jacket now ?                                        (B)
  9.B: Hi , Mary . You look happy . What’s the good news ?
G: I Passed the English exam this time .
B: Congratulations ! Work harder and your English will be much better .
G: Thanks a lot . You’re the best student in our class . Can you help me with my English ?
B: No problem .
Q: Who are the two speakers ?                                          (A)
  10.M: What time is it OK for me to come to the party ?
     W: We will wait for you at 8 o’clock tonight .
     Q: What time is the man supposed to come to the party ?                    (B)
  听第一段长对话,回答第11—12小题:
  M: Hi , Anna . I haven’t seen you for a few days .
  W: Oh , I didn’t tell you that I traveled to BeiJing ?
  M: How long did you stay there ?
  W: Four days . After that , I went to Xian and stayed there for two days .
  M: That’s wonderful .
  No.11 . Where did the woman travel ?                                      (C)
  No.12. How many days has the woman traveled outside ?                       (B)
  听第二段长对话,回答第13—15小题:
  G: Sir , Could you please give me some advice on table manners in westem countries ? I was invited to have dinner with my foreign teacher and her family .
  M: Sure . In the westem countries , you are not supposed to speak with your mouth full . It’s the same with Chinese people .
  G: Yes . Is there anything different ?
  M: Of course . If you enjoy the food , you can ask for more . The hostess will be happy with that .
  G: But in china , it’s true .
  NO.13. What does the woman want to know ?                                (C)
  No.14. What is the girl ?                                                 (B)
  No.15. Is it polite to ask for more food in China ?                              (B)
Ⅲ.短文理解  根据你所听到的短文内容及问题选择正确答案.短文和问题各读两遍.(共5小题,每小题1分)
   Joe had a small shop . He worked five and a half days a week . His shop closed at one o’clock on Tuesday , and it was closed the whole day of Sunday . Saturday was the busiest day .
   One Tuesday a woman came into the shop at five to one . “I’m sorry  I’m late ,” She said , “but some friends have just telephoned to say that they are coming for dinner tonight , and I need some meat .”
   Joe only had one piece of meat in the shop . He had sold out all the other meat that moring . He took the piece out and said to the woman, “This is six and a half pounds .”
   “That piece is too small , ” the woman said . “Haven’t you got anything bigger ?”
   Joe went into the room behind his shop , opened the fridge , put the piece of meat into it , took it out again and closed the door of the fridge with a lot of noise . Then he brought it back to the woman and said , “This is bigger and it’s 8 pounds .”
   “Good, ” the woman said with a smile . “Give me both of them , please .”
   Questions: 16 . How many days a week did Joe work ?                        (C)
   17.Which day of the week was the busiest day for Joe ?                        (B)
   18.What time did the woman come to Joe’s shop that day ?                     (B)
   19.How heavy was the meat ?                                            (A)
   20.Could the woman get all that she wanted in Joe’s shop ?                     (B)

 

参考答案:
  1.C     2.B.     3.B      4.A     5.B     6.B     7.A     8.B     9.A     10.B
  11.C    12.B     13.C    14.B    15.B     16.C    17.B    18.B    19.A    20.B
  21—25  A  D  B  D  A    26—30  C  B  C  A  C    31—35  D  C  A  B  B
  36—40  D  C  B  A  A    41—45  B  D  A  C  B    46—50  C  D  B  C  A
  51—55  B  A  B  D  C    56—60  D  B  A  C  D    61—65  C  B  C  D  A
  66.Hard/difficult            67.proud                    68.turn            69.tiring
  70.secret                    71.beat                     72.first            73.take
  74.older than                 75.to draw                  76.were made
  77.not, to                    78.if/whether , rode           79.if don’t
  80.Do you know him ? / know him ? / Do you know ?
  81.What does he do ? / What’s his job / What is he ?
  82.How are you ?
  83.Nice to meet you , too .
  84.How long have you been (stayed / lived / studied ) here ?
    How long will you be (stay / live / study ) here ?
Dear Alex ,
  How’s it going ? I’d  like to tell you something about Hong Zhanhui , a great Chinese boy .
  Hong Zhanhui is a 24-year-old college student . He was born in a poor family .
  Hong’s mother left home because of the hard life when he was very young . So he had to take care of his brother, his young adopted sister and his sick father . He took his sister to the college with him .
  Hong studies hard and works after class . Life is diffi-cult , but be refuses other’ help .
  Hong has done so much for his family . Don’t you think we should learn from him ?
                                                                         Yours,
                                                                      Zhang Lin

  评论这张
 
阅读(340)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017