注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

深圳英语家教

深圳潜龙家教 www.szqljj.com

 
 
 

日志

 
 
关于我

我来自山清水秀,人杰地灵的湖南,从事英语家教教学,追求卓越人生,真情待人,热心助人,欢迎八方来客光临!

网易考拉推荐

深港版小学英语六年级期末模拟试题(第11册)  

2010-03-27 08:32:23|  分类: 英语题型 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

深港版小学英语六年级期末模拟试题(第11册)
                    龙岗区六年级英语期末考试评价试题
 
 
题型 一 二 三 四 五 六 七 八 合计 总分   
听力                       
笔试                     
 
 
听力部分 ( 50分)
一.听单词,选出你所听到的含有元音因素的单词。念两遍。(5分)          
(  ) 1. A. boat    B. place      C. famous    D. food
(  ) 2. A. sound   B. slow      C. per      D. sun
(  ) 3. A. China   B. space      C. light     D. team
(  ) 4. A. easy    B. hurdle    C. honest    D. add
(  ) 5. A. strong   B. weak     C. take     D. taste
二.听句子,选出句中所包含的短语。念两遍。(10分)
(  ) 1.A. give out   B. in second place   C. Let’s practice. 
(  ) 2.A. on Earth    B. on land   C. in the water
(  ) 3.A. far from   B. near to  C. close to
(  ) 4.A. the hottest planet  B. the biggest planets C. the heaviest planets
(  ) 5.A. much sweeter    B. much faster   C. much lighter
(  ) 6.A. move fast  B. the long jump   C. the high jump
(  ) 7.A. the Great Wall    B. Splendid China    D. Safari Park
(  ) 8.A. laugh at   B. the most famous    C. the funniest
(  ) 9.A. finish line   B. like to exercise   C. in fact
(  ) 10.A. a better runner    B. a better jumper  C. a better swimmer
三.听句子,找出与你所听句子内容意思相近或相符的选项。念两遍。(5分)
(  ) 1. A. We will go shopping this Saturday.
B. How about doing some shopping? 
C. Let’s go out for a walk.
(  ) 2. A. Help yourself!
B. Have a good time.
C. By yourselves.
(  ) 3. A. She is the youngest teacher in the school.
   B. She is the oldest teacher in the school。 
   C. The students like her very much.
(  )4. A. They’re the winner. They are in first place.
 B. Cheetahs are the best runners on land.
 C. He can run 100m race in about 9.78 seconds.
(   )5. A. Monkey King is more interesting than Cinderella.  
 B. Cinderella is more interesting than Monkey King.
 C. Cinderella and Monkey King are both boring.
四.听句子,选择正确的问句或答句。念两遍。(5分)
(  ) 1.A. 50kg       B. 155cm   C. 6400km
(  ) 2.A. Chongqing  B. Lhasa     C. Splendid China
(  ) 3. A. Yes, it’s a star.   B. No, it’s a star  C. No, it’s a planet
(  ) 4. A. 55 medals  B.15 gold medals   C. 20 silver medals
(  ) 5.A.What’s your favourite hobby?
    B. What’s your favourite food? 
C. What’s your favourite character?
五.听录音,在横线上填上所缺单词。念两遍。(10分)
1. Chocolate is very________ among young people.
2. I like vegetables so I ________vegetable soup.
3. Finally, the little duckling became one of the most_________ swans.
4. My_________ food is spicy food.
5. The sun is much______ than the other stars.
6. There will be a _____tomorrow.
7. Mike is the________ in the race.
8. I_______ up at 7:00 this morning.
9. Which_______ has the highest mountain.
10. The ______ ______is the longest wall in the world.
六.根据所听内容的顺序,用1.2.3.4.5. 为下列图排序。(5分)
                                 七.听短文,判断下列句子的正误。正确的打√,错误的打×。念两遍。(5分)
(  ) 1.Zhang Tao works in a restaurant.
(  )2. He works for 13 hours a day.
(  )3. He doesn’t clean the windows.
(  )4. After work, he just stays at home.
(  )5. He is very hard-working.
八.听短文,任意摘抄5个你所听到的形容词。念两遍。(5分)
 
1.__________ 2._________ 3.__________ 4.__________ 5.__________
 
 
笔试部分(50分)
 
一.找出划线部分发音与其它三个不同的选项。(4分)
 (  ) 1.A.eat      B. bread   C. sea   D. tea
 (  ) 2.A.large     B. girl   C. glad    D. game
 (  ) 3. A.clear      B. dear   C. near   D. wear
(  ) 4. A. country  B. easy   C. sunny  D. sky
二.词汇。(10分)
A.从下列词中挑选出5个适当的词分别完成句子。每空一词。(5分)
(enjoy, better, most, gravity, interesting, so)
1.    We can ______ dancing and many different kinds of food.
2.    My school is near to my home_____ I walk to school everyday.
3.    This book is very _______. I like it very much.
4.    There is no ______ in space so people can float.
5.    The Dragon Team won the _____ medals and was in the first place.
B.用所给词的正确形式填空。(5分)
1. Soon it will be Chinese New Year. We ____ (visit) Beijing this holiday.
2. Jim _________(not like) spicy food at all.
3. Michael is one of the________(fat) boys in class.
4. I went to bed early last night but I didn’t_______(fall) asleep soon.
5. In f_______, the sun is the biggest in the solar system.
三.选择佳答案。(12分)
(  )1.Ken is 10 years old. Mary is ____.She is 12 years old.
A. smaller  B. younger  C. older  D. bigger
(  ) 2. _____ is it from your school to the bus stop?
        About 100 meters.
     A. How long   B. How far   C. How soon   D. How much
(  ) 3. Tom is_____ honest student.
    A. a      B. one     C. an   D. /
(  ) 4.Lucy’s hair is longer than________.
A. my    b. me   C. I   D. mine
(  ) 5. Mr. Chen was very _______ after a day’s work. He wanted to have a rest.
A. happy  b. healthy   C. tired  D. hungry
(  ) 6. Let’s_____the solar system.
A. talk  B. talking   C. talk about  D. talking about
(   ) 7. It’s ten o’ clock now. It’s time_______bed.
A.to  B. for   C. in   D. at
(  ) 8.What’s ____ with your bike?
A. the wrong   B. matter   C. the matter  D. mistake
(  ) 9.I don’t like spicy food_____sweet food.
A. and   B. to  C. or   D. in
(  ) 10.Mark likes _____ vegetables
A. eats   B. wash  C. eating  D. washes
(  ) 11. Look, the children________for Sports Day.
A. practise   B. is practising   C. practised  D. are practising
(  ) 12.I have a______family. We live_______
A. happily, happy        B.happy, happily
C. happily,happily       D. happy,happy
四.情景对话,根据对话选择正确的答案。(5分)
(  ) 1. 你的同学准备周六去欢乐谷玩,你可以说:
A. Have a good time.   B. Good luck to you.  
C. Goodbye.  
(  )2. 你喜欢汤但不喜欢酸辣汤,你可以说:
A. I like soup so I like sour soup.      B. I don’t like soup but I like spicy soup.    C. I like soup but I don’t like sweet and sour soup.
 (  ) 3. 你的同学生病了,你会说:
A. I’m sorry to hear that .  B. What a pity.  C. I’m afraid to hear that.
(  )4. 你的同学经常吃快餐,你可以说:
   A.Fast food is good.    B. You shouldn’t eat too much fast food. It’s bad for you.      C. Fast food is delicious and healthy.
(  )5. Would you like some fried chicken?
----______________________.
A. Don’t worry about me.  B. Yes, please.  C. Yes,thank you.
五.选择适当的句子补全对话。(5分)
 
 
A. Thank you very much.    B. Here it is. 
C. Never mind.(没关系)   D. What would you like?
E. They don’t have tomato soup.      
 
 
W:Are you hungry?
M: Well, yes, a little.
W: (1)______________
M:I have no idea. Maybe a sandwich.
W: (2)______________
M: Uhh. I’d like a bowl of tomato soup.
W: Sorry. (3)____________________
M: (4)______________.Then give me a fruit salad, please.
W: All right. The fruit salad is delicious here. Wait a minute.
M: (5)_________________
六.完型填空。(5分)
 You need to _1__ healthy food to have a healthy body, but what __2__ of food are healthy?  It’s important to eat many different kinds of food. You should eat noodles, rice or bread everyday. You should also eat a lot of vegetables and fruit. Meat, chicken,fish and eggs are good__3_you but don’t eat __4_. You should drink some milk everyday,too. Many people like __5_ spicy food. It’s not good for our health. Remember not to eat too much sweet food, either.
(  ) 1.A. have   B.eat  C. ate   D. eating
(  ) 2. A. kind   B. lots    C. a lot   D. kinds
(  ) 3. A. to     B. with    C. for   D. at
(  ) 4. A. too many    B. much  C. too much  D. much too
(  ) 5. A. eating   B. eats   C. eatting  D. ate
七.阅读理解。错的写F,对的写T.(5分)
Hello. My name is Millie. I’m thirteen years old. I’m a good boy. I often play volleyball so .I’m fit and healthy. For breakfast, I always have some bread and an egg and I drink a glass of orange juice. I sometimes have rice with fish and an apple for lunch. I really love apples, because “An apple a day keeps the doctor away”. In the evening, I sometimes have a glass of milk or a cup of green tea and some biscuits. For dinner, I often have soup, meat and vegetables. I like vegetables because they are fresh and healthy. They are good for me. Look at me! How tall and strong I am now!
根据短文判断正(T)误(F)
1.(  )Millie is 14 this year.
2.(  )Millie likes football very much.
3.(  )Millie often drinks orange juice for breakfast.
4.(  )Millie likes apples because they’re healthy.
5.(  ) Millie often has vegetables for dinner.
八.小作文。可任选一个标题写作。(4分)
1. My favourite characters
2. School Sports Day
3. 介绍5个世界之最(使用最高级)


龙岗区六年级期末英语试题听力材料及答案
一.选出含有元音音素的单词

二.听句子选短语
1. Panda team won more medals, they are in second place.
2. Blue whale is the biggest animal in the water.
3. The sun is far from the Earth.
4. The Earth is one of the biggest planets in the solar system.
5. The moon is much lighter than the Earth.
6. Animals can move fast on land or in the water.
7. The Great Wall is the longest wall in the world.
8. He is so funny. I always laugh at him.
9. In fact, her mother is not good to her.
10. Mike is a better runner than any other boy in our class.
三.选出意思相近或相符的句子。
1. I want to do some shopping this Saturday.
2. Enjoy yourself.
3. Mr.Liu is very popular among the students.
4.Cheetahs can run much faster than other animals.
5. I don’t like Cinderella or Monkey king.
四.听句子,选答问句。
1. How long is the Changjiang River?
2. What’s the most famous park in Shenzhen?
3. Is the Earth a star ?
4. How many medals did your team win?
5. I like hiking and riding.
五.听录音写单词
1. Chocolate is very popular among young people.
2. I like vegetables so I brought vegetable soup.
3. Finally, the little duckling became one of the most beautiful swans.
4. My favourite food is spicy food.
5. The sun is much brighter than the other stars.
6. There will be a contest tomorrow.
7. Mike is the winner in the race.
8. I woke up at 7:00 this morning.
9. Which country has the highest mountain?
10. The Great Wall is longest wall in the world.
六. 听录音排序。
1. A: What’s your favourite food, Bob?
  B: I like chocolate the best. I also like to eat in KFC. It has the best hamburgers.
  A: I see, but you shouldn’t eat too much sweet food or fast food. You should drink milk everyday and eat some fish.  By the way do you like coffee?
  B: Yes.    A: OK. Let’s go for a cup of coffee.
七.听短文判断正误。
   Hello! I’m Zhang Tao, I’m 25 years old. I come from Sichuan province.
   I work at a Chinese fast food restaurant. I’m a waiter. Everyday I work from 9:00am to 10:00pm.
   In the morning , I sweep the floor, clean the windows and set the tables. 
   All the waiters are busy in the afternoon , but in the evening, It  is our busiest time . At this time , a lot of  people come to have dinner. We must work time by time.
   After work, I stay at home and watch TV or surf the Internet, Sometimes, I go shopping with my friends. I’m so busy , but I live happily. 
八.听短文记录5个形容词。
   I like reading stories and stories very much. One of my favourite characters is Harry Potter. He’s very brave and kind. He’s nice to every people. He wears glasses and has magic power.
   I also like Robin Hood. He helps the people without home or money. He’s hard-working and interesting. He has so many friends in the forest. How about you?
笔试部分
一.选出不同发音的单词。
1.      B  2.  A  3. D  4. D
二.词汇
A. 1. enjoy   2. so   3.  interesting   4. gravity  5. most
B. 1. will visit/ are going to visit  2. doesn’t like   3.fattest    4.  fall  5.  fact
三. 选择
1. C  2. B  3. C  4. D  5. C  6. C   7. B  8. C   9.  C.  10. C   11. D 12. B.
四.情景对话
1. A.   2. C  3. A  4. B  5.  B
五.补全对话
1. D   2. B.  3. E    4.C.  5. A.
六.完形填空
1. B  2.D  3. C    4.C  5. A
七.阅读理解
1. F  2. F.  3. T   4. T  5. T

  评论这张
 
阅读(805)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017