注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

深圳英语家教

深圳潜龙家教 www.szqljj.com

 
 
 

日志

 
 
关于我

我来自山清水秀,人杰地灵的湖南,从事英语家教教学,追求卓越人生,真情待人,热心助人,欢迎八方来客光临!

网易考拉推荐

2009年全国各地中考英语试题分类汇编——宾语从句  

2010-04-02 08:47:30|  分类: 英语题型 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
2009年全国各地中考英语试题分类汇编——宾语从句
1. –Can you tell me ______?
–She is in the computer lab.(09北京)
 A. where Linda was        B. where is Linda
 C. where was Linda        D. where Linda is
2. ---Excuse me, could you tell me __________?
  ---Sorry, sir. I wasn’t there at that time.(09福州)
  A. how did the accident happen           B. how the accident happened
  C. how does the accident happen          D. how the accident happens
答案:B
3. I really want to know _______.(09兰州)
A. what is wrong with my brother           B. how will he go to Beijing tomorrow
C. if had he bought that car                D. where did he go yesterday
答案:A
4. Excuse me, sir. Could you tell me     ?(09广州)
A. where is the bank nearest
B. where is the nearest bank
C. where the nearest bank is
D. the nearest bank is where
答案:C
5. ---Could you tell me ________? He is wanted by the head teacher.
---Sorry, I’ve no idea.But he ________ here just now.(09深圳)
A. where Tim was, was       B.where is Tim,was
C. where Tim is,was         D.where Tim is,is
答案:C
6. –Could you tell me __________?
   –Yes, it will start at ten. (09湛江)
   A. when will the meeting begin        B. when the meeting will begin
   C. where the meeting begins          D. where does the meeting begin
答案:B
7. Everyone Can play an important role in the society.As members,we should try our best  to do________.(09哈尔滨)
    A.what we should do    B.what should we do    C.how we should do
答案:A
8. I don’t know                .(09恩施)
  A. how often he visits his grandparents       B. how soon will he come back 
  C. how many students are there in his class    D. how long is the bridge
答案:A
9. —Can you tell me ______?
—By doing more speaking.(09黄冈)
A. how I will improve my English   B. which way can I choose
C. how do I deal with my English   D. what’s wrong with my English
答案:A
10. —How clean the bedroom is!
—Yes, I am sure that someone ______ it.(09武汉)
A. cleans     B. cleaned    C. has cleaned     D. had cleaned
答案:C
11. —I really hope to keep in touch with Lily.
—Sorry. I don't know ______.(09武汉)
A. what her name is        B. what her job is
C. what her number is      D. when she left
答案:C
12. ---Excuse me,do you know __________?
—Sure.There is a bank there.(09仙桃)
A、when I can go to the bank     B、where the bank is
C、when can I go to the bank     D、where is the bank
答案:B
13. — Tommy, do you know if Frank ________ to the zoo this Sunday if it ________?
— Sorry, I have no idea. (09孝感)
      A. will go; is fine                    B. goes; is fine
C. will go; is going to be fine          D. goes; will be fine
答案:A
14. — Could you tell me _______? I must find him.
      — Sorry. I don’t know. But he was here just now. (09孝感)
      A. where Tom was          B. where has Tom gone
      C. where Tom is            D. where can I find Tom
答案:C
15. --- Do you know ______ the new mobile phone last week?
   --- Maybe 900 yuan. I’m not quite sure.(09通化)
A. how much she paid for  B. how much will she pay for
C. how much did she pay for  D. how much she will pay for
答案:A
16. —The light in his room is still on. Do you know­­____________?  
—In order to prepare for the coming exam.(09常州)
A. if he works hard                     B. why he stays up so late    
C. why is he so busy                     D. when he will stop working
答案:B
17. —Can you tell me _______for the 60th China National Day?
--A wonderful parade.(09连云港)
A. what is going to be held            B. who is going to be invited
C. how much money will be raised      D. how long will it last
答案:A
18. —I’d like to know_______.
    —At 6.30.(09苏州)
    A.when does your mother usually cook breakfast
    B.how your mother usually cooks breakfast
    C.when your mother usually cooks breakfast
    D.how does your mother usually cook breakfast
答案:C
19. I don’t know________ the charity show tomorrow. Can you tell me?(09宿迁)
   A. when we start               B. when did we start
   C. when we will start            D. when will we start
答案:C
20. How lovely the dog is ! Can you tell me _________________?(09山西)
A. where did you get it   B. where will you get it     C. where you got it
答案:C
21. It is reported that more new teaching buildings ___ in our school in the next term. (09绵阳)
   A. will be built   B. was built    C. has built   D. will build
答案:A
22. ---- Excuse me. Could you tell me ___________?
---- Yes, There is a video shop next to the tall building.(09绵阳)
A. where can I buy some CDs    B. where I can buy some CDs
C. when can I buy some CDs     D. when I can buy some CDs
答案:B
23. —Excuse me. Could you tell me__________? I want to post a letter.
—Sure. It’s between Hongqi Supermarket and Jinglong Hotel.(09达州)
A. where was the post office                     B. where the post office is
C. how can I get to the cinema                   D. how I can get to the cinema
答案:B
24. Miss Green didn't tell us        in 2002, but now she lives in our school.(09阜康)
A. where does she live       B. where she lives 
C. where did she live       D. where she lived
答案:D
25. --Excuse me, could you tell me _________ the book about aliens?
--Sure, take the escalator to the second floor.(09宁波)
     A. where I can buy     B. where can I buy     
C. when can I buy         D. when I can buy
答案:A
26. ---Do you know ______ the MP4 yesterday?
   --- Sorry, I’ve no idea about it.(09重庆)
   A. how much did he pay for            B. how much he paid for
   C. he paid for how much               D. he paid how much for
答案:B
27. ---Do you know ______ about Wuhu?
---The people and the food. (09芜湖)
A. how Jack likes              B. what Jack likes
C. how does Jack like           D. what does Jack like
答案:B
28. I hear one third of the books in Wuhu library _____ new. Let’s borrow some.(09芜湖)
   A. is      B. are       C. was       D. were
答案:B
29. Can you tell me _________? I’d like to buy some school things. (09莆田)
   A. when does the supermarket open
   B. when the supermarket opens
   C. when the supermarket opened
答案:B
30. --- Would you please tell me _______?
   --- Of course. About twenty minutes’ walk. (09漳州)
   A. how far is it from the hotel          B, how far it is from the hotel
   C. how long you have been in the hotel      D. how long have you been in the hotel
答案:B
31. Lily’s mother looked for her for half an hour, but couldn’t find ______. (09广东)
   A. what Lily was     B. what was Lily     C. where Lily was      D. where was Lily
答案:C
32.---What time will Mr. Brown be back to China?
   --- Sorry. I don’t know ________. (09河南)
   A. when did he go abroad             B. why he is going abroad
   C. how soon will he be back           D. how long he will stay abroad
答案:D
33. You can’t image _______ when the pupils received these nice presents on Children’s Day.(09安徽)
   A. how they were excited             B. how excited they were
   C. how excited were they             D. they were how excited
答案:B
34. ---Did you know _____? --- He was ill in hospital. (09贵港)
   A. why he doesn’t come to school       B. why he didn’t come to school
   C. when he came to school             D. who did he come to school with
答案:B
35. Do you know _______? (09柳州)
   A. when will he come           B. what is he doing
   C. where he lives               D. why is he late
答案:C
36. “Do you know _____ have our summer holiday?” “Next week.” (09贵阳)
A. when will we      B. when are we      C. when we will
答案:C
37. The new-designed car is on show now. I wonder _______. (09河北)
   A. how much it cost              B. how much did it cost   
C. how much it costs              D. how much does it cost
答案:C
38. She asked _______.(09绥化)
A. what will they choose        B. which would they choose
C. what they would choose
答案:C
39. ---I hear we’ll have a new English teacher soon. Do you know when _______?
   ---Sorry, I have no idea. (09随州)
   A. is he coming    B. he was coming    C. will he come    D. he will come
答案:D
40. We should do ____ we can ____ those endangered animals. (09咸宁)
   A. that, to save     B. which, save     C. that, save     D. what, to save
答案:D
41. I don’t know ______. (09常德)
   A. where he lives      B. where he lives in      C. where does he live
答案:A
42. ---Did Mrs. King leave a message?
   ---Yes. She wanted to know ________ this Sunday.(09南京)
   A. who you would go shopping       B. if you would go shopping with her
   C. that you will go shopping         D. when will you go shopping with her
答案:B
43. ---Do we have to hold our English party in the classroom?
   ---Well, I don’t know ______ if not here.(09扬州)
   A. when can we do it        B. when we can do it
   C. where can we do it        D. where we can do it
答案:D
44. ---Do you know ______ the man with sunglasses is?
   ---I’m not sure. Maybe a reporter.(09江西)
   A. who      B. what      C. where      D. how
答案:B
45. ---Do you know _____ two years ago?
   ---In Blue Computer Company.(09本溪)
   A. what did Sally do        B. what Sally did
   C. where Sally worked       D. where did Sally work
答案:C
46. ---Sorry, what did you say just now?
   ---I asked _______. (09山东)
   A. when did he leave        B. where you have been
   C. whom will you go with     D. how I could get to the station
答案:D
47. ---Could you tell me ______?
   ---Sorry. I don’t know either. (09滨州)
   A. how can I get to the new bus station      B. how I can get to the new bus station
   C. where is the new bus station             D. how is the new bus station
答案:B
48. ---What did Paul say last night?
   ---He said _______ listening to the radio program—“Teen Talk”. (09 临沂)
A. did he like     B. that he liked     C. if he likes      D. what he liked
答案:B
49. The passenger told the police he couldn’t believe ______ at first. (09潍坊)
   A. what does the captain say        B. what the captain says
   C. what did the captain say          D. what the captain said
答案:D
50. The train hasn’t arrived yet. Could you tell me ______? (09烟台)
   A. why the train is late        B. that the train can come on time
   C. when will the train arrive    D. why does the train arrive late
答案:A
51. ---Can you tell me ______ your parents at home?
   ---I often wash clothes and sweep the floor. (09陕西)
   A. how will you help          B. how you help
   C. how you will help          D. how do you help
答案:B
52. There’s a red car under the tree. Do you know ______ it is? (09凉山州)
   A. who      B. where      C. whose
答案:C
53. Could you tell me _________? (09凉山州)
   A. where is the post office     B. how can I get to the gym    C. when April Fool’s Day is
答案:C
54. Can you tell me ______? (09南充)
   A. where does he come from      B. how much is it      C. what it is used for
答案:C
55. Our physics teacher asked _________. (09昆明)
   A. if is everyone here          B. if everyone is here
   C. if everyone was here        D. if was everyone here
答案:C
  评论这张
 
阅读(964)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017