注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

深圳英语家教

深圳潜龙家教 www.szqljj.com

 
 
 

日志

 
 
关于我

我来自山清水秀,人杰地灵的湖南,从事英语家教教学,追求卓越人生,真情待人,热心助人,欢迎八方来客光临!

网易考拉推荐

09中考英语真题分类汇编——反意疑问句及感叹句  

2010-07-17 11:12:19|  分类: 英语题型 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 09中考英语真题分类汇编——反意疑问句及感叹句

反意疑问句

1. E-mail is very popular today. People seldom write letters now, ______?(09广东)

   A. did they     B. do they     C. didn’t they      D. don’t they

答案:B

2. —Are you going to the picnic with us tonight? –Yes.

—You won’t be late, __?(09东营)

A.      should you  B. will you  C. don’t you  D. can you

3. ---Millions of people know about Susan Boyle now,_________?

  ---______, she becomes well-known because of her success on Britain’s Got Talent.(09福州)

   A. do they; No      B. do they; Yes      C. don’t they; No      D. don’t they; Yes

答案:D

4. There is no important information in the newspaper, _______?(09齐齐哈尔、绥化)

A. isn’t there           B. is it                  C. is there

答案:C

5. Bob, you watched the fashion show last night, ________ ? (09孝感)

   A. weren’t you      B. didn’t you      C. haven’t you    D. won’t you

答案:B

6. —She doesn’t like geography,does she?

—         .(09娄底)

A. Yes, she does               B. Yes, she doesn’t    C. No, she does

答案:A

7. He’s fed the dog and the cat, _______?(09锦州)

A. doesn’t he   B. isn’t he   C. wasn’t he   D. hasn’t he

答案:D

8. ---Arthur is responsible _______ the newspaper, isn’t he?

---___________,but Joyce is.She's the chief editor.(09深圳)

A.of;Yes,he isn't        B. for;Yes,he is   

C. of;No, he is              D.for;No he isn’t

答案:D

9. John, clean your room, _________?(09芜湖)

   A. will you      B. shall we      C. don’t you      D. doesn’t he

答案:A

10. --- It’s a nice day, isn’t it?

   --- _______. Let’s go hiking in the mountain. (09贵港)

   A. Yes, it does   B. No, it isn’t   C. It doesn’t matter    D. Yes, it is

答案:D

11. I don’t think she has gone to Beijing, _______? (09柳州)

    A. has she     B. hasn’t she     C. do I     D. don’t I

答案:A

12. Nothing is difficult if you put your heart into it, _______? (09益阳)

   A. aren’t they      B. isn’t it       C. is it

答案:C

13. --- You don’t come from England, do you?

   --- _______. I come from America. How do you know that? (09朝阳)

    A. No, I do    B. Yes, I do    C. Yes, I don’t    D. No, I don’t

答案:D

14. Liu Qian has made “magic” a hot word, _____ he? (09l临沂)

   A. doesn’t     B. didn’t     C. hasn’t     D. isn’t

答案:C

15. Mom, my grandfather goes for a walk after supper every day, _______? (09威海)

   A. does he     B. is he       C. doesn’t he       D. isn’t he

答案:C

16. There are two libraries in this city, ______? (09南充)

   A. aren’t there     B. aren’t they      C. are two

答案:A

17. Don’t forget to give Polly some food and change her water, _______? (09新疆)

   A. shall we      B. will you     C. won’t you      D. do you

答案:B

 

 

感叹句

1. _______ information he offered us! We all thank him. (09芜湖)

A. What useful    B. What useless    C. How useful    D. How useless

答案:A

2.  --We will build a subway in Fuzhou before 2014.

   --- Wow, ________ ! Will it pass our place?(09北京)

   A. what an excited news               B. how excited the news is

   C. what exciting news                 D. how exciting news

答案:C

3.       --- What ______ sweet music! Do you know who wrote it?

--- Beethoven, I think. (09莆田)

    A. /      B. a      C. an      D. the

答案:A

4.  ----Dad, do you like my picture?

   ----_______________! It’s the nicest one I’ve ever seen! (09兰州)

A. What beautiful     B. How careful     

C. How wonderful     D. What wonderful picture

答案:C

5.       ______ terrible weather we had last Sunday. (09广东)

A. What     B. What a     C. Such     D. How

答案:A

6.        way it is from Guangzhou to Paris! (09广州)

A. How long      B. What a long     C. How a long     D. What long

答案:B

7.       _______ weather it is today! Let’s go out for a walk. (09安顺)

A.How fine    B. What fine    C. What a fine    D. How a fine

答案:B

8. Mary got good grades in school. ______ excited she is! (09河北)

  A. What     B. What a     C. How

答案:C

9. --- _______ fine weather it is! Let’s go swimming.

   --- Why not? Let’s go.(09绥化)

   A. What a     B. How     C. What

答案:C

10. –Listen! Our music teacher is playing the music of Two Butterflies.

   –_________________! (09恩施)

   A. What a sweet music                 B. How sweet music

   C. How a sweet music                  D. What sweet music

答案:D

11. _______ beautiful flowers they are! (09常德)

   A. How      B. What       C. What a

答案:B

12. ______ clever boy he is! (09益阳)

   A. How a       B. What a       C. How

答案:B

13. —Look, __________ dirty the water is!

----Yes, we should really take some actions to deal with it.(09连云港)

A. what a      B. what       C. how         D. how a

答案:C

14. --- Did you enjoy the concert last night?

   --- Very much. _______ wonderful concert it was! (09威海)

   A. What a      B. What      C. How a       D. How

15. --- All of you have passed the test!

   --- _______ pleasant news you have told us! (09新疆)

   A. How     B. How a     C. What     D. What a

答案:C

16. --- Here is a ticket to the magic show, Jason.

   --- Wow! ______ gift it is! It’s my favorite. (09湖州)

   A. What a delicious            B. What a nice

   C. How nice                  D. How delicious

答案:B

 

 

“So + 主语 + be/情/助”与“So + be/情/助 + 主语”

1.       --- It’s terribly cold today, isn’t it?

--- Yes. _______ yesterday.(09漳州)

A. So it was     B. So was it    C. So it is    D. So is it

答案:A

2. —Our country is becoming richer and stronger.

         —_______.(09齐齐哈尔)

A. So it is                       B. So is it                   C. It is so

3. --- Our country is becoming richer and stronger.

   --- ________. (09绥化)

   A.So it is     B. So is it     C. It is so

4. —I hear Yang Yan made an English speech at the graduation ceremony yesterday.

—_______, and _______.(09黄冈)

A. So she did; so did I                               B. So did she; so I did          

C. So she was; so I was                                   D. So was she; so I was

答案:A

5. --- How well Susan dances! I can’t believe my eyes.

  --- ___________.(09益阳)

   A. So she does       B. So does she       C. So did she

6. —My parents never stop going on about (唠叨) how I should study hard.

—________.(09德州)

A. So my parents do                        B. Nor my parents do

C. Nor do my parents                       D. So do my parents

答案:C

7. --- After reading the story about Jin Jing, I was very _______.

  --- ________. She’s really brave. (09烟台)

  A. relaxed, So was I               B. impressing, So did I

  C. impressed, So was I             D. relaxing, So I did

答案:C

 

  评论这张
 
阅读(268)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017