注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

深圳英语家教

深圳潜龙家教 www.szqljj.com

 
 
 

日志

 
 
关于我

我来自山清水秀,人杰地灵的湖南,从事英语家教教学,追求卓越人生,真情待人,热心助人,欢迎八方来客光临!

网易考拉推荐

2009年中考英语?真题 完形填空  

2010-07-28 16:29:00|  分类: 英语题型 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2009年中考英语?真题 完形填空

(一)(2009广州)VII.完形填空(共10个空格,每个空格1分)

先通读下面短文,掌握大意,然后从下面四个答案中选择可以填入相应空白处的最佳答案

Peter and Paul passed by a small house on their way home late at night. They saw thick  64 coming out of its windows. "It's on fire!" said Peter. "We must get help. "

The two brothers ran 65   the road shouting "Fire! Fire! "They 66  on the door of the next house. They asked them to 67  the police and the firemen.

They ran back to the house. They saw  68    the window an old lady sitting in an arm-chair. It was  69  that she could not move. Peter and Paul tried hard to carry her out of the  70   and so they did!  Some neighbours (邻居) came and helped take some things out.

In no  time  the  firemen  71   as  well  as  the policemen. The fire was put out. The old lady cried sadly 72   she was not hurt. She thanked Peter and Paul and her neighbours     73   .

64. A. snow                  B. clouds               C. fire                 D. smoke

65. A. over                   B. along                C. at            D. with

66. A. knocked                     B. beat                 C. locked             D. opened

67. A. tell                     B. report               C. telephone           D. find

68. A. at                       B. through            C. above              D. on

69. A. old                    B. difficult            C. free          D. clear

70. A. arm-chair           B. window            C. house               D. road

71. A. arrived                       B. fought              C. left           D. returned

72. A. so                      B. for                  C. and                 D. but

73. A. up and down  B. again and again C. hour after hour  D. from side to side

【答案】64. D   65. B   66. A  67. C  68. B  69. D   70. C 71. A  72. D 73. B

(二)(2009淄博市)完形填空(共10小题,计10分)

阅读下面短文,从各题A、B、C、D中选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案。

My life is always filled with sadness and little joy. However, no matter what happens, I can always face it bravely.

  Last year, I couldn’t believe the   36   that I was allowed to enter the only key high school in my hometown. Then I rushed to my home and told my parents. But my father didn’t seem as  37   as I was. He just kept smoking without saying a word and my mother put her head down and couldn’t help   38  .

  I knew very well what my family was   39  . My mum had been ill in bed for 2 years. We lived a hard life and I couldn’t continue my schooling. I felt so upset but I could say   40   to my parents. I decided to help my father with his work   41   my family.

  To my surprise, things completely changed   42   the beginning of the new term. My head teacher came to my family with some money, which had been   43   by my schoolmates. He encouraged me, “Always have a dream.” With tears in my eyes, I stepped into the key high school.

  I have been studying hard since I entered the high school. Whenever I meet difficulties, I always   44   my teacher and schoolmates. I have a college dream and I must work hard for it, no matter   45   hard life is. Just as a great man says, “When one door shuts, another opens in life.”

36. A. idea                 B. story                    C. news               D. thought

37. A. nervous                    B. excited        C. interested           D. worried

38. A. crying                    B. laughing              C. saying                    D. shouting

39. A. about               B. before                 C. against                    D. like

40. A. nothing                    B. something           C. anything              D. everything

41. A. support                    B. to support           C. supporting           D. supported

42. A. after                B. since                    C. before                    D. on

43. A. raised                    B. spent                   C. planned       D. saved

44. A. dream of           B. think of        C. hear of                D. talk of

45. A. what                 B. which                   C. that                 D. how

【答案】   36-40 CBADA         41-45 BCABD      

(三)(武汉2009)

阅读下面两篇短文,掌握其大意,然后从51-65各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出一个最佳答案。

 

Three soldiers were on their way home from the war.They arrived at a small village,they were very tired and (51),but they had no food or money. The only thing they did have was a cooking pot(锅).

The soldiers built a small cooking fire,(52) their pot on it,and poured in some water. When a few villagers asked what they were doing, one of the soldiers answered that he was making stone soup. A few more villagers walking by stopped to (53) what was goingon when they heard about it.

“Any soup needs salt and pepper,”the first soldier said,(54) some children ran to fetch salt and pepper.“Stones can be used to prepare good soup,but tomatoes would (55) it so much better,” the second soldier added. One woman said“, Why,I think I have a tomato or two! ”She ran to get the tomatoes.

“Some cabbage would be a proper choice for a good stone soup! ”said the third soldier. Another woman said,“I think I can probably find some cabbage,”and (56) she ran.

“If only we had a bit of beef and some potatoes,this soup would be fit for a rich man's (57).”The villagers thought it over,then ran to fetch what they had in their homes. A rich man's soup,and all from a few stones! It seemed like (58)!

The soldiers said“, If only we had a little milk,this soup would be fit for a king! ”And so other villagers (59) to get some milk.

“The soup is ready,”said the cooks,“and all will (60) it,but first we need to set the tables.”Some of the villagers said,“Such a great soup would be better (61) some bread and cakes,”so they brought the (62) two things and the meal was (63) by all. Never had there been such a (64) meal. Never had the villagers had such delicious soup,and all made from stones! They ate and drank and danced well into the night.

In the morning,the villagers gathered to say goodbye.“Many thanks to you,”they said,“for we shall (65) go hungry now that we have learned how to make soup from stones.”

51.A.hungry         B.bored         C.sleepy        D.sick

52.A.drew          B.threw         C.left           D.placed

53.A.see           B.tell          C.imagine         D.notice

54.A.but           B.so          C.or              D.while

55.A.cook         B.do          C.invent           D.make

56.A.about        B.in          C.off               D.out

57.A.health       B.money          C.dream         D.table

58.A.art         B.magic        C.interest           D.supper

59.A.tried         B.returned        C.managed       D.came

60.A.want        B.buy          C.use              D.taste

61.A.over       B.besides         C.with             D.like

62.A.first        B.last           C.other            D.only

63.A.enjoyed     B.given           C.needed         D.brought

64.A.cheap       B.proper         C.special          D.public

65.A.later         B.ever          C.sometimes       D.never

【答案】 51-55 A D A B D   56-60 C D B C D   61-65 C B A C D

(四)(2009年恩施州)阅读下面短文,掌握其大意,然后从A、B、c、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

A new term has begun. Teachers are   41   about the fact that new students are not easy to deal with. They like to bring cellphones and MP3 players to school. What is   42   , some students even use cellphones   43   out-of-class matters in class, or sometimes just for fun. Some   44   students listen to MP3 players when they are having a lesson that they are not interested in.

       Are these new students really that   45  ? “Yes.” says Delaney Kirk, a professor at Drake University.   46   she adds it’s not their fault.   47   , the teachers should be blamed(责备). Mrs Kirk first began thinking about students’ manners six years ago. “I had my first class in which students were sleeping or talking to each other. It seemed that   48   well had nothing to do with them.” she says. “At first, I got worried about this.” but then I said to   49   , “You’re giving   50   , and you need to manage this kind of situation. These students need to know more about manners. It’s time to help them develop some good   51   . They shouldn’t waste time doing nothing when they are young. Sooner or later, they may regret the time they   52   .”

       Mrs Kirk also   53   a list of suggestions to help teachers better manage their classes. The following are among her suggestions:

l        On the first day of class, tell students how they will benefit(受益) by taking the class and the importance   54   listening carefully in class.

l        Do not allow them to bring cellphones or MP3 players to the class at all.

l        Tell them how to use cellphones or MP3 players   55   .

(   ) 41.  A. excited                B. worried            C. surprised          D. interested

(   ) 42.  A. bad                    B. worse                 C. good                      D. better

(   ) 43.  A. do               B. doing            C. to do            D. did

(   ) 44.  A. other             B. the other         C. others            D. another

(   ) 45.  A. rude                          B. polite                      C. friendly              D. boring

(   ) 46.  A. But                   B. However           C. And                       D. So

(   ) 47.  A. Such as          B. For example      C. Instead of         D. Instead

(   ) 48.  A. learn            B. learned           C. learning          D. learns

(   ) 49.  A. me              B. myself           C. I                D. mine

(   ) 50.  A. math                     B. English              C. Chinese              D. lessons

(   ) 51.  A. ideas                       B. speeches                C. habits                 D. classes

(   ) 52.  A. had wasted       B. waste            C. have wasted       D. will waste

(   ) 53.  A. makes                 B. brings                     C. gets               D. takes

(   ) 54.  A.       on                     B. of                     C. at                          D. by

(   ) 55.  A. careful             B. carefully            C. proper                D. properly

【答案】  41~45 BBCAA     46~50 ADCBD      51~55 CCABD

(五)(2009陕西省)阅读下面短文,掌握其大意,然后从A、B、c、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

One Monday morning,I was standing waiting for the train and suddenly felt ill.I couldn’t stand still,and the world began to sway(摇摆)and then went black.All I heard was“Oh,my God,she’s falling.” The next thing I  31  was that the doctor was asking me my name.This happened  32  I Was too tired.I was so busy cleaning my new house that I didn’t eat  33  last weekend.

 

The doctor told me that a gentleman waiting for the  34  saw me fall down.He got to my  side  35  ,and told others to call 911.He stayed with me  36 the ambulance(救护车) arrived.Then he went with me to the hospital,which made him  37 his train.The doctor told me the gentleman didn’t want to leave his name.

 

I don’t know who this gentleman is.  38  if he reads this article and remembers a young lady fainting(晕倒)at the train station,I’d like  39 to know that l want to say“Thank you.”to him。Whenever I meet with such a thing,I will do the same as he  40  to me.And I’11 pass on the kindness to others.

31.A.met       B.forgot      C.said      D.remembered     

32.A.so         B.because    C.though    D.however      

33.A.little       B.much      C.few      D.many         

34.A.train       B.plane       C.bus      D.car             

35.A.at first      B.just now    C。at least   D.at once   

36.A.while       B.since       C.until     D.as soon as      

37.A.catch       B.miss        C.drop     D.meet            

38.A.Or         B.Although    C.For      D.But           

39.A.me         B.him         C.her      D.you              

40.A.does        B。do          C.did      D.will do      

【答案】    31-35D B B A D               36-40 C B D B C

  评论这张
 
阅读(629)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017