注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

深圳英语家教

深圳潜龙家教 www.szqljj.com

 
 
 

日志

 
 
关于我

我来自山清水秀,人杰地灵的湖南,从事英语家教教学,追求卓越人生,真情待人,热心助人,欢迎八方来客光临!

网易考拉推荐

2010年高考英语模拟试题(九)  

2010-09-14 15:45:05|  分类: 英语题型 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2010年高考英语模拟试题(九)

命题:刘金策 杨立军 王中锋 陈金文 车荣桓 谢惠明 张传勇
满分:150分  时间:120分钟
第一卷(三部分,共115分)
第一部分 听力 (共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What will they do?
 A. Meet their father.     B. Go shopping.     C. Hold a birthday party.
2. Where does the conversation probably take place?
 A. On a bus.     B. In a train.       C. In a taxi.
3. What is the woman doing now?
 A. Watching TV.    B. Shopping.          C. Washing.
4. What will the weather be like the day after tomorrow?
 A. Windy and cloudy.    B. Rainy.         C. Fine.
5. How much will the man have to pay?
 A. $20.         B. $40.          C. $80.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. Where does the conversation probably take place?
 A. In a bus.   B. At a school.   C. On the phone.
7. What is the woman going to do this weekend?
 A. Help her brother with Spanish.
B. Meet her friend at the station.
C. Go to an art exhibition.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. What is the woman doing?
A. Watching TV.  B. Reading a newspaper.    C. Listening to the radio.
9. What can we know about the earthquake in Africa?
A. The shocks haven’t stopped.
B. Most people died in the small shocks.
C. 16 Chinese people were killed in the earthquake.
10. What does the man mean by his comment about the earthquake he experienced?
 A. Nobody died in the earthquake.
 B. Nobody knows the number of deaths.
 C. He was too young to know much about it.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. When will the man take over the new position?
A. Tomorrow.     B. Next week.     C. Next month.
12. What will the man do in his new position?
A. Sell goods in the department.
B. Check goods in the department.
C. Manage the whole marketing department.
13. What will the speakers do next?
A. Go home.     B. Go to have dinner.     C. Go shopping.
听第9段材料,回答第14至17题。
14. What can we know about Peter?
A. He does well in his work.
B. He often fights with others.
C. He just graduated from college.
15. How much money did the man ask Peter to draw out from the bank?
A. 10,000 dollars.  B. 1,000 dollars.   C. 100,000 dollars.
16. What will the man do next?
A. Criticize Peter.  B. Fire Peter.   C. Report this to the manager.
17. What’s the probable relationship between the two speakers?
A. Classmates.   B. Colleagues.   C. Neighbors.
听第10段材料,回答第18至20题。
18. How did James decide to go to New York?
A. By car.     B. By train.       C. By air.
19. When did James plan to get up?
A. 7:30.      B. 5:45.         C. 8:30.
20. Why didn’t James hear the alarm go off?
A. Because he forgot to wind it.
B. Because the clock was broken.
C. Because the clock was put in another room.
选做题:根据你所听到的信息完成下面表格中第18至20题。每小题不超过三个单词。
Purpose James was invited to New York for a 18. __________.

Arrangements The flight was to leave at 8:30 in the morning.
He planned to go to the airport by 19. _________.
He set his alarm clock for 5:45.
What happened Both James and the driver overslept.
Results The Boeing 707 20. __________ during its flight.
James was lucky to have missed his flight.

第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 单项填空(共15题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
21. — Jerry, have _____ taste of these sweet apples I grew in my back yard.
— Thank you. An apple a day keeps _____ doctor away.
 A. the; the      B. /; /        C. a; the        D. the; a
22. To master a new language in six months is a real __________ for Mr Davis, who is fifty this year.
A. challenge      B. opportunity     C. competition   D. character
23. I suggest that you __________ before you make any important decision on your choice of career.
A. look down     B. look up      C. look around    D. look ahead
24. How are crop circles made? Some talk of unidentified flying objects and others ________ unknown natural forces.
A. of         B. from       C. by        D. into 
25. With the help of my friend Jack, I finished making a __________ table yesterday afternoon.
A. round small wooden           B. small wooden round
C. round wooden small           D. small round wooden
26. On hearing the news that she failed the physics exam, Susan repeated the news __________ over and over again, looking quite __________.
A. sad; sad    B. sadly; sadly     C. sad; sadly    D. sadly; sad
27. — Do you think we can get there on time?
— Yes, ______ the car doesn’t break down.
A. if only      B. even if       C. in case      D. so long as
28. So well __________ that even people in the street came to listen to it.
A. the student played the piano      B. did the student play the piano
C. the piano played the student      D. the piano the student did play
29. There are too many mistakes in your exams. You __________ more careful!
A. may be    B. would be     C. should have been     D. had to be
30. At the end of the letter was his sincere hope __________ he would visit me this coming New Year.
A. which     B. that     C. what         D. whether
31. This is the very diamond ring __________ I have been looking for in the past months.
A. where      B. which     C. that        D. in which
32. Mike’s new house in the countryside looks like a huge castle, __________ with his old apartment in the downtown area.
A. comparing      B. compared      C. to compare   D. compares
33. — Can you tell me what was the matter with those young people?
— They were ______ by the police with causing a disturbance in the neighborhood.
A. complained   B. debated   C. criticized   D. charged
34. — Have a good time in Paris!
— Thank you, Jack. I will give you a call once I __________.
A. am settled     B. had settled    C. will be settled    D. am settling
35. — Do you mind if I play some rock music now, Peter?
— __________ Andy is sleeping now.
A. Sorry, I’d rather you didn’t.     B. You are not allowed here.
C. Great! I love music.        D. No, you can’t.
36. He came all the way to China to build up friendship _____ make money.
A. rather than  B. other than   C. more than   D. better than
37. — How long have you been married, John?
— __________ 2003.
A. After       B. In      C. From        D. Since
38. It was because of the terrible weather __________ they decided to abandon the climbing plan.
A. that      B. since      C. which       D. what
39. ______ we move the picture over there? Do you think it will look better?
A. How about     B. What for  C. What if   D. How come
40. The __________ morning, the farmer went to his rice field, __________ by his lovely dog.
A. following; following       B. followed; following
C. followed; followed        D. following; followed
36. A。rather than表示“不是”。
37. D。本题考查现在完成时的用法。现在完成时可以表达动作开始于过去某一时刻,一直延续到现在,或可能还要继续下去,常需一个表示一段时间的状语由since或for引导,故选D。
38. A。本题考查强调句型的用法。强调句型的句型结构:It is / was + 被强调的部分 + that / who …;当被强调的部分是人时用who,当被强调的部分是事时用that。故选A。
39. C。what if“要是……会怎么样”。
40. D。本题考查分词的用法。现在分词following在句子中作定语,过去分词followed在句子中作方式状语,故选D。

第二节 完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
(中)
On the Iraq-Syria border, a pack of wild dogs circled American soldiers for food. The leader of the pack was a gray-and-white dog. The soldiers called him Nubs. Nubs was shaking and  36  able to stand. Marine major Brian Dennis looked closer and saw that there was a knife wound  37  his chest.
Dennis couldn’t stand seeing the dog  38 . He and his men immediately treated the wound, and gave Nubs oral medicine. Nubs  39  but was still in pain. The next day, the team had to  40 . Ten days later, Dennis’s unit was back — and so was Nubs. He was still  41 , but the men fed him and played with him.
Before long the unit once again  42  an outpost (前哨) 70 miles away. Nubs, slowly but determinedly,  43  them far into the trackless wasteland until the men lost  44  of him. Two days later, beyond Dennis’s  45 , he saw Nubs just outside the outpost. The dog had tracked him across 70 miles of frozen desert to  46  with the friend who had saved his life. From then on Nubs and the men slept in the same place, and ran around in the same ruins.
Until an order came down from above that they were not  47  to have pets, Dennis  48  to make sure the dog would continue to live the  49  life. So he quickly raised $4,000 from his family and friends to fly Nubs to  50 .
A month later, when Dennis and the dog were  51  in California, at first Nubs didn’t recognize the guy.  52  within minutes, the dog jumped into Dennis’s arms, jumping up again and again to  53  his friend’s face.
A little  54  and concern in the middle of war will not save a violent world. But small stories, like the story of a soldier and a dog, hold a promise of a(n)  55  world.
36. A. mostly     B. certainly     C. barely       D. never
37. A. in       B. on       C. at        D. behind
38. A. stand      B. starve      C. bleed       D. suffer
39. A. pulled through  B. fell asleep    C. woke up      D. fell down
40. A. leave      B. rest       C. pass       D. remain
41. A. hungry     B. tired       C. dirty       D. weak
42. A. took up     B. took over     C. left for      D. returned from
43. A. watched    B. followed     C. accompanied    D. barked
44. A. touch     B. sight       C. footprint      D. smell
45. A. ability     B. surprise      C. imagination    D. understanding
46. A. part      B. fight       C. meet       D. break
47. A. asked    B. suggested      C. required      D. allowed
48. A. decided    B. agreed      C. accepted      D. proposed
49. A. moving    B. good      C. safe        D. interesting
50. A. London    B. America     C. Iraq       D. Syria
51. A. found     B. interviewed    C. linked      D. reunited
52. A. So      B. And       C. But        D. Though
53. A. lick      B. touch      C. bite        D. clean
54. A. pity      B. mercy      C. care        D. contribution
55. A. equal     B. harmonious    C. prosperous     D. amazing
第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A 易
A foreign object in the ear can cause pain and hearing loss. Usually you know if an object is stuck in your ear, but small children may not be aware of it.
If an object becomes lodged in the ear, follow these steps:
Don’t probe the ear with a tool. Don’t attempt to remove the foreign object by probing with a matchstick or any other tool. To do so is to risk pushing the object farther into the ear and damaging the fragile structures of the middle ear.
Remove the object if possible. If the object is clearly visible, soft and can be grasped easily with tools, gently remove it.
Try using gravity. Turn the head to one side to try to let the object fall out.
Try using oil for an insect. If the foreign object is an insect, tilt the person’s head so that the ear with the offending insect is upward. Try to float the insect out by pouring mineral oil, olive oil or baby oil into the ear. The oil should be warm but not hot. As you pour the oil, you can ease the entry of the oil by straightening the ear canal. Pull the earlobe (耳垂) gently backward and upward for an adult, backward and downward for a child. The insect dies as a result of not being able to breathe and may float out in the oil bath.
Don’t use oil to remove any object other than an insect. Do not use this method if there is any suspicion of pain, or bleeding from the ear.
If these methods fail or the person continues to experience pain in the ear or reduced hearing, seek medical assistance.
56. Why does the author advise not removing an object with a matchstick?
A. Because the object may be an insect.
B. Because the object is usually invisible.
C. Because there may be some oil in the ear.
D. Because the object may be pushed farther into the ear.
57. If the object in the ear can be seen, ________.
A. it is sure to damage the middle ear
B. we can use warm oil to remove it
C. we can use a special tool to pull it out
D. we must seek medical assistance at once
58. If there is an insect stuck in your ear, you can ______.
A. turn your head to one side to let it fall out
B. get the insect out by pouring in some mineral oil
C. get it out by pulling the earlobe gently backward and downward
D. ease the entry of the oil by bending the ear canal when pouring the oil
59. What does the underlined word “tilt” in the sixth paragraph mean?
A. Shake.
B. Nod.
C. Tip.
D. Knock.
B 中
In 1991, Kentucky Fried Chicken announced that it was officially changing its name to “KFC” as well as updating its packaging and logo (标识) with a more modern look. The public relations reason was that health-conscious consumers associated the word “fried” with “unhealthy”, causing some of them to completely avoid the wide variety of “healthy” menu items. The new title and image were designed to attract customers to a restaurant now offering foods branded as “better for you”.
It sounded good, but the real reason behind the shift to KFC had nothing to do with critical consumers. In 1990, the Commonwealth of Kentucky, trapped in debt, took the unusual step of trade marking its name. Therefore, anyone using the word “Kentucky” for business reasons would have to obtain permission and pay licensing fees to the Commonwealth of Kentucky. It was an unusual and brilliant scheme to lighten government debt, but it was also one that alienated (疏远) one of the most famous companies ever associated with Kentucky. The Kentucky Fried Chicken chain refused as a matter of principle to pay royalties on a name they had been using for four decades. After a year of fruitless talks, Kentucky Fried Chicken changed their name instead, introducing new packaging and products to hide the real reasons behind the change of the name.
Kentucky Fried Chicken was not the only ones who bravely refused to give in. The name of the most famous horse race in North America, held every year at Churchill Downs, was changed to “The Run for the Roses” for similar reasons.
In November 2006, KFC and the State of Kentucky finally reached a settlement over the use of the trademarked word “Kentucky”, and the restaurant chain announced it would be reusing its former name of “Kentucky Fried Chicken”.
60. The public relations reason for Kentucky Fried Chicken’s updating its packaging and logo was that ______.
A. it was losing money
B. most customers didn’t like the old logo
C. it wanted to get involved in other businesses
D. it decided to offer better foods to customers
61. The Commonwealth of Kentucky trademarked its name to _______.
A. develop American culture
B. be alienated from the famous companies
C. raise money to pay the government debt
D. make Kentucky known throughout the world
62. The real reason why “Kentucky Fried Chicken” changed its name was related to _____.
A. health  B. money C. package  D. product
63. It can be inferred from the passage that ____.
A. KFC is still not allowed to use the name of “Kentucky Fried Chicken”
B. “Kentucky Fried Chicken” changed its name after several years of talks
C. the name “Kentucky Fried Chicken” had only been used for a short time
D. the original name of the horse race “The Run for the Roses” contained the word “Kentucky”
C 难
With the Tesla Roadster and other plug-in (插入式) electric vehicles hitting the road, demand is growing for accessible refueling points to recharge them. Carbon Day Automotive, a Chicago-based company, has now demonstrated a solar-powered recharging point, known as the Solar Plug-In Station, which lets motorists easily charge their cars using electricity that has been produced without any environmental damage.
The Solar Plug-In Station has gone on show in Chicago as part of the city’s bid to host the 2016 Olympic Games. According to Carbon Day Automotive, the Solar Plug-In Station on show in Chicago is part of the vital infrastructure(基础设施) required for electric vehicles in Chicago and was the focus of a recent visit by the International Olympic Committee.
These solar-powered electricity points will be used daily to fuel the city’s electric vehicles with power from the sun. By producing the electricity from pollution-free solar cell, the CO2 emissions are reduced to zero.
“Solar energy and electric vehicles are a partnership that is one more step to reducing our dependence on foreign oil,” says Richard Lowenthal, CEO of Coulomb Technologies. Coulomb Technologies recently developed the components (部件) required for individual recharging stations, marketed as ChargePoint Networked Charging Stations. Carbon Day Automotive is the Midwest distributor for the ChargePoint stations.
The Solar Plug-In Station consists of giant solar panels (电池板) that shade the tiny ChargePoint Networked Charging Station. The solar panel is connected to an underground battery pack, ready for everyday refueling.
“Without these stations it would be like driving around in a traditional car without the availability of gas stations,” says Scott Emalfarb, CEO at Carbon Day. “The day of true plug-in electric vehicles will be here sooner than most people realize and the world needs to be ready to accommodate them.”
64. The Solar Plug-In Station is used as part of the bid to host the Olympics mainly because ______.
A. it’s environmentally friendly
B. it makes up for the lack of electricity
C. it’s a new idea and attracts people’s attention
D. it brings convenience to electric vehicle users
65. We can learn from the passage that _________.
A. to recharge the electric vehicles takes a long time
B. the Solar Plug-In Station will come into use in 2016
C. the Solar Plug-In Station has gone on show internationally
D. Chicago is promoting the use of electric vehicles
66. According to the passage, how many of the following statements are TRUE?
a. Tesla Roadster is a kind of plug-in electric vehicle.
b. The Solar Plug-In Station uses solar power to charge all of the cars.
c. Chicago is a city, which is rich in oil.
d. The Solar Plug-In Station consists of underground battery packs.
e. Scott Emalfarb is optimistic about the future of plug-in electric vehicles.
A. 3.      B. 2.     C. 4.      D. 5.
67. The passage implies that when the Solar Plug-In Station becomes popular, ________.
A. more visitors will come to Chicago
B. more space for electric vehicles will be needed
C. the citizens of Chicago will be able to go to work faster
D. the cost of electric vehicles will be lower than traditional cars
68. What would be the best title for the passage?
A. Chicago will soon be full of electric vehicles.
B. Chicago calls on people to buy electric vehicles.
C. Chicago fights for its bid to host the 2016 Olympics.
D. Chicago shows its solar-powered recharging stations.

D 中
Back in the 1970s, the robots were coming for our boring manufacturing (生产) jobs. Now, they’re coming for our boring table service jobs. Korean company ITM Technology has developed the restaurant concept around a little robot that fulfills the role of a waiter. Robo Café avoids ordering errors, reduces staffing costs greatly for restaurant owners, and even brings the boss all the tips.
Japan is preparing for some very tough times ahead. When its aging population become too old to work, labor is going to be in severe shortage. So inventive technology departments are exploding with really fascinating ideas to take the pressure off when it hits.
To small café and restaurant owners, the solution might well look something like Robo Café, a restaurant designed to operate as efficiently as possible with the absolute minimum human workforce possible. The building needs to be designed with small horizontal (水平的) pathways leading from the kitchen to all the tables. A small team of waiter robots can then get around to every table in the house when they’re asked to come. Customers can either order orally, or touch a screen on the robot’s belly. When the kitchen has finished preparing the food, the robot brings it out to customers.
Dan Carlin talks about the “kitchen of the future”, where everything is automated and the labor is free because you own it. Really, the kitchen of the future is actually the kitchen of the past, when you consider that throughout human history, there have been many examples of slaves working for no pay.
As Carlin points out, today’s concept of slavery is mostly restricted to non-humans. And the ownership of robot labor in a Robo Café-type situation will almost certainly prove itself far more economical and dependable than a human workforce once the technology itself becomes mature. Of course, slaves have a worrying habit of rising up against their owners.
69. According to the passage, the robots that were invented in the last century could ________.
A. do some work that people dare not do
B. bring lots of fun and profits to their owners
C. do some housework such as table service work
D. save people from having to do some boring work
70. According to the passage, what will a Robo Café-type restaurant be like?
A. Most of the work will be done by robots.
B. Owners needn’t pay for the labour of their employees.
C. Robot waiters are designed to serve customers voluntarily.
D. The building will be designed for the convenience of customers.
71. What does the underlined part in Paragraph 4 probably mean?
A. Employees depend on owners of restaurants as before.
B. Technology won’t change the core of the kitchen.
C. Labor free of charge can be used in the kitchen again.
D. Labor free of charge is no longer limited to humans.
72. The passage is mainly written to _________.
A. explain why robots are popular in Japan
B. tell people that robots work as waiters in restaurants
C. persuade readers to come to restaurants that use robots
D. show the similarities between robots in 1970 and new robots
E 中
Headaches come in many different forms, and at least four out of five of us will go through a headache at least once. There are ways of preventing them. So, if you can follow these rules, you may just be able to avoid one!
◆Avoid stress
Avoiding stress completely is not totally possible. However, we can all do things to make the stress in our lives less. Things like meditation (冥想) or even yoga. Listening to peaceful music and deep breathing exercises can be of great use to anybody who wants to get rid of stress.
◆Don’t smoke or quit if you are smoking now
Smoking is a bad habit anyway, and a killer on the pocketbook. Not only will you save yourself some money if you stop smoking, but by not breathing in the smoky air, you will prevent headaches. Honestly, some people do get headaches just from being around smoke.
◆______________________________
Mixing medications (药物) can be a problem, so try not to take more than you have to. This is especially important when referring to over-the-counter (非处方) medications. Don’t make the mistake of mixing different medications to try to reduce your headaches. In some cases, taking too many over-the-counter medications can cause even more problems. Not only can upset stomachs occur, but “rebound headaches” can also happen.
◆Limit the alcohol that you drink
Alcohol is a possible cause for headaches. If you must have a drink, try to set yourself a limit of no more than one or two, and then there should not be as many problems with headaches.
73. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. You have to give up drinking.
B. Practicing yoga is a way to reduce stress.
C. It is possible to avoid stress completely.
D. Peaceful music can be a great help to sleep.
74. Which of the following methods can’t be adopted to avoid headaches?
A. Quit smoking.
B. Keep busy and stressed.
C. Stay away from the smoky air.
D. Limit the intake of alcohol.
75. A sub-title for the fourth paragraph could be “_______”.
A. You’d better mix medications
B. Rebound headaches can happen
C. Try not to take too many medications
D. Over-the-counter medications can reduce headaches
第二卷 (共35分)
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
As a professor in our school, Mr Li does have a very good      76.   
reputation. Though still in his early thirties, he has had few      77.   
papers publish in several famous magazines in the country. Also,    78.   
he has won awards for their excellent teaching over the years. But    79.   
he never feel content with what he has achieved. Apart from his    80.   
regular works at school, he devotes much of his spare time to the    81.   
latest development in teaching. He hopes to teach his students well   82.   
as efficiently as possible. What surprises us students most was     83.   
his patience to us. Often after class, many students circle around    84.   
him and ask him questions. He explains careful till they understand.   85.   
第二节 书面表达(满分25分)
近来,全国进行了整治手机互联网低俗和色情(vulgarization and eroticism)的运动。请结合实际谈谈你对这个问题的看法。
注意:
1. 可从手机互联网低俗和色情的危害和青少年应该做的进行阐述;
2. 词数:120左右。
(特别提示:参考答案见下期A版中缝)

第45期A版测试题听力原文
Text 1
W: Eric, your father’s birthday is coming. Would you like to choose a gift for him?
M: I’m thinking about that just now. Can we go to the supermarket to find something?
Text 2
W: Hurry up, or I’ll be late for the party.
M: Sorry madam, the traffic at this time is always very heavy.
Text 3
M: Hi, Betty. It’s nice to see you here in this clothing shop. What were you doing when I called you yesterday evening?
W: I had just finished washing and was going to watch a TV play.
Text 4
M: It has rained for three days since Tuesday morning. I’m tired of these rainy days.
W: Didn’t you listen to the weather forecast?
M: No, I didn’t. What did it say?
W: Tomorrow will be windy and cloudy, and it will be fine the day after tomorrow.
Text 5
M: I’d like to get a ticket for the first two places of interest.
W: Any single place of interest is 20 dollars. So I advise you to get a series of tickets. Actually, you can visit all six places for only 80 dollars.
M: I’d like to, but I’m busy and can visit only two places. Here is the money.
W: All right. Thank you.
Text 6
M: Is that Jane speaking?
W: Yes.
M: This is David. How are you getting on these days?
W: Oh, quite well. I’ve finished all my exams, but I need to help my little brother with Spanish, so I’m a little busy.
M: Well, how about going out with me this evening? There’s a new film on.
W: I’m sorry, but I’m afraid I can’t go with you. A friend of mine is coming from the south and I’ll go to the station to meet him this evening.
M: What a pity! How about this weekend, then?
W: I’m sorry, David. I’ve planned to go to an art exhibition with my parents.
M: What about sometime next week?
W: Maybe.
Text 7
W: Hey, Marco, don’t change the program.tch back to CCTV 9. There’s shocking news.
M: What is it?
W: An earthquake. A serious quake happened in Africa. Lots of people have died, including 6 Chinese people.
M: I’ve already heard of it. And there’re still lots of small shocks after the big one.
W: Yes, that’s terrible. You know people may survive the big earthquake, but die in the small shocks.
M: Don’t worry, Kate. It’s in Africa, far from China.
W: Are you sure no earthquakes will happen here?
M: So far as I know, there will be no earthquake in the near future.
W: Are you sure?
M: Absolutely. In my 29 years of living in China, I’ve only experienced one earthquake and that was 28 years ago.
W: Did anyone die?
M: God knows. I was only a 1-year-old baby.
Text 8
W: I was really glad to hear that you’re the manager of the marketing department. Congratulations!
M: Thanks, Jane.
W: By the way, when do you take over the new position?
M: Next week.
W: So what will you do in your new position?
M: I’m going to manage the whole marketing department from next Monday.
W: So you must be getting a higher pay than before.
M: Yes, the company will give me an extra 1,000 yuan this month.
W: 1,000 yuan? That’s great! So the supper …
M: OK, I know what you mean. It’s my treat.
W: Really? Can I order anything I want?
M: Of course. Let’s go.
Text 9
M: What a stupid fellow! A real trouble-maker!
W: Who?
M: Who else? Peter!
W: What did he do?
M: He can’t do anything right. He knows nothing about this business. I can’t understand how he got into this company.
W: Come on. He just graduated from college. He is a new hand. Give him some time and soon he will do well in this job.
M: I know, but you can’t imagine how foolish he is. This morning I told him to draw 10,000 dollars from the bank. Guess what happened?
W: What?
M: He drew the money all right, but he left the money at the bank.
W: No.
M: Oh, yes. That’s all because I didn’t tell him to bring the money back to the office.
W: What an awful thing!
M: That’s not the worst. I can tell you a lot more that are worse than that.
W: That’s not necessary. I think you should report this to our manager — Mr Green.
M: Sure, I will.
Text 10
James was a professor in Cambridge. He once was invited to go to New York for a lecture. His house was an hour’s ride away from the airport. The flight was to leave at 8:30 am, so he had to be at the airport at about 7:30 in the morning.
 He ordered a taxi for 6:30, set his alarm clock for 5:45, and then went to sleep. Unfortunately, he forgot to wind the clock, and it stopped shortly after midnight. Also the driver of the taxi had to work deep into the night and overslept that morning.
 James suddenly woke and looked at his alarm clock. It stood there silently with the hands pointing to ten past twelve. He turned on the radio and discovered that it was in fact ten to nine. Then he heard a piece of news from the radio: “A Boeing 707 leaving for New York crashed after taking off this morning. Flight Number: 2234.” James turned pale. “My flight,” he said loudly. “If I hadn’t overslept, I would have been on that plane.”

第45期A版测试题参考答案
1-5 BCBCB 6-10 CCAAC 11-15 BCBCA 16-20 CBCBA
选做题 (One possible version)
18. lecture 19. taxi 20. crashed
21-25 CADAD 26-30 DDBCB 31-35 CBDAA
36-40 CADAA 41-45 DCBBC 46-50 CDABB 51-55 DCACB
56-60 DCBCD 61-65 CBDAD 66-70 ABDDA 71-75 CBBBC
短文改错 (One possible version)
76. √ 77. few前加a 78. publish → published  79. their→his  80. feel → feels
81. works→ work 82. 去掉well  83. was → is 84. to → with 85. careful →carefully
书面表达 (One possible version)
Nationwide campaigns that fight against vulgarization and eroticism on the mobile and the Internet have been launched recently.
In my opinion, this action is necessary because some mobile users are teenagers whose ideas and values are just forming. They are easily influenced by harmful information and contents online. They are curious about everything, and thus the bad contents on the Internet can have a bad effect on their study, life and development.
We should provide a safe place for teenagers to communicate through mobile, BBS, blogs and other websites by making the mobile and the Internet a healthy environment for teenagers. Also, we should actively develop teenagers’ sense of responsibility for society and Internet morals.
And at last we teenagers should resist all unhealthy contents.

解析
单项填空
21. C。考查冠词。have a taste of表示“尝一尝”;An apple a day keeps the doctor away意思是“每天一苹果,医生远离我”,故选C。
22. A。考查名词词义辨析。challenge“挑战”;opportunity“机遇”;competition“竞争,比赛”;character“性格”。根据语境,“达维今年已经五十岁了,要他在六个月内掌握一门外语真是一个挑战”,故选A。
23. D。考查动词短语辨析。look down“俯视,看不起”;look up“查阅”;look around“环顾四周”;look ahead“计划未来,预测未来”,根据句意判断选D。
24. A。and后面补充完整则是others talk of unknown natural forces,因此选of。句意为:麦田怪圈是如何形成的?有些谈到了不明飞行物,有些谈到了未知的自然力量。
25. D。考查形容词的用法。几个形容词修饰一个名词,它们的排列顺序是:大小 + 形状 + 颜色 + 来源 + 质地 + 用途 + 国家 + 名词,故选D。
26. D。考查形容词和副词的用法。副词sadly修饰动词repeat,look sad表示“看上去很悲伤”,故选D。
27. D。考查状语从句。本句答语是省略形式,补充完整为:As long as the car doesn’t break down, we will get there on time.
28. B。考查倒装句。So + 形容词 / 副词放于句首构成部分倒装,句型如下:so + 形容词 / 副词 + be / 助动词 / 情态动词 + that从句,故选B。
29. C。考查情态动词。should / ought to + have done 表示“本该做某事而没做”,故选C。
30. B。考查同位语从句。一般情况下同位语从句跟在某些名词(如news,idea,fact,promise,hope,message等)的后面,用以说明该名词所表达的具体内容,故选B。
31. C。考查定语从句。当先行词被the very, the only等词修饰时,定语从句中关系代词一般只用that。故选C。
32. B。本题考查过去分词的用法。过去分词短语compared with his small and old apartment …在句子中时间状语,相当于时间状语从句when it is compared with his small and old apartment …。故选B。
33. D。complain的搭配是complain about / of sth“抱怨某事”;debate sth with sb意思是“与某人辩论某事”;criticize的常见搭配是be criticized for“因……而受到批评”;be charged with意为“被指控犯了……罪”。
34. A。考查时态。once I am settled指的是“我一旦安顿下来”。
35. A。考查交际用语。根据后半句Andy is sleeping now可知,听话人介意,故选A。

完形填空:少校Brian Dennis救治了一只受伤的狗,从此,狗不畏艰辛跟随少校。即使在他乡异地久别重逢狗竟然很快认出少校。这狗与人之间的故事,既让我们温暖,也让我们流泪。
36. C。从下文中Nubs was shaking等句可知,这只狗受伤严重,因而几乎站立不稳。D项迷惑大,根据上句circled American soldiers for food可推断狗还是站着的,故D错。
37. A。刀伤是深入胸部的肉里,应用in。
38. D。根据下文He and his men treated the wound可知Dennis不忍心看到Nubs受苦。
39. A。根据下文but was still in pain可知,狗活下来了。其它选项均没依据。
40. A。由下文Ten days later, Dennis’s unit was back可知,Dennis的支队不得不离开。
41. D。上文强调狗受伤,体弱。这里选weak照应上文。
42. C。部队又离开去执行任务。take up“从事”;take over“接管”;leave for“离开某地到某地”;return from“回来”。
43. B。从下文he saw Nubs just outside the outpost等句子可知,狗慢慢地跟着部队前进。
44. B。Nubs跟在部队后面,直至士兵“望不见”它。
45. C。Nubs一路尾随部队到七十里外的哨所出乎Dennis的意外。
46. C。根据下文From then on Nubs and the men slept in the same place, and ran around in the same ruins可知,狗与Dennis的支队再次接上头。
47. D。从下文看养狗是不允许的,Dennis不得不把狗空运到美国。
48. A。Dennis自己决定让狗继续过上好日子。
49. B。把狗空运到美国,不是让它继续过流浪生活,A错。在Dennis看来,与以前相比,狗与他们在一起后过的是好日子,但战场上是不安全的,故选B。
50. B。根据下文A month later, when Dennis and the dog were    in California可知狗是空运去美国的。
51. D。上次是Dennis救了Nubs这条狗,因此这次是Dennis和Nubs再次聚首。
52. C。“狗开始没有认出Dennis”和“狗跳到Dennis的手臂舔Dennis的脸”是转折关系,故选C。
53. A。根据常识可知狗表示友好,应该是lick“舔”Dennis的脸。
54. C。点题之句。上文谈论的是人与动物之间的友情和关爱,本句对此作总结,故选C。
55. B。上下两句转折关系,harmonious与violent对照。

阅读理解:
A篇:有异物进入耳朵该怎么办呢?盲目行事可能会适得其反而伤害耳朵,我们一起来学点急救知识吧。
56. D。细节理解题。由第三段中的Don’t attempt to remove the foreign object by probing with a matchstick or any other tool. To do so is to risk pushing the object farther into the ear可知,应选D项。
57. C。细节理解题。由文章第四段中的If the object is clearly visible and can be grasped easily with tools, gently remove it可知,应选C项。
58. B。细节理解题。根据文章第六段第二句的Try to float the insect out by pouring mineral oil可知B项正确;A是try using gravity的内容;由第六段中的Pull the earlobe gently backward and upward for an adult, backward and downward for a child可知,C项是除去的对象;D项的bending应是straightening。
59. C。词义猜测题。由后面的so that the ear with the offending insect is upward可知,是使人的头“倾斜”,排除A、B、D,选C。

B篇:本文是一篇记叙文,主要介绍了Kentucky Fried Chicken曾经更改名字而不为人所知的原因。
60. D。细节理解题。根据第一段最后一句The new title and image were designed to attract customers to a restaurant now offering foods branded as “better for you”可以判断,应选D项。
61. C。细节理解题。根据第二段可知,肯塔基州将其州名作为商标来收费的举措是它偿还债务的一条很好的途径,故选C项。
62. B。推理判断题。Kentucky Fried Chicken把名字改为KFC是因为原来的名字中使用了Kentucky一词,它要为此向肯塔基州付费,协商无果后,肯德基改了名字,故选B项。
63. D。推理判断题。根据文章第二段中提到的任何名字中含有Kentucky一词的企业都要向政府交钱及第三段内容可知,The Run for the Roses原来的名字中一定含有Kentucky一词,故选D项。

C篇:汽车越多需要的加油站也越多。同样的道理,电动汽车越多,它需要的充电站也越来越多。芝加哥就在加快插入式电动交通工具充电点的建设。
64. A。推理判断题。根据文章第一段最后一句可知环保是这种太阳能插入式充电站的最大卖点,因此答案是A。
65. D。推理判断题。根据文章第二段第一句的The Solar Plug-In Station has gone on show in Chicago和第二句的The Solar Plug-In Station on show is part of the vital infrastructure required for electric vehicles in Chicago可知,芝加哥在促进这种电动交通工具的应用。
66. A。细节理解题。根据文章第一句可知a项正确;b项的all cars错误;c项没有被提到;根据文章第五段最后一句可知d项正确;根据文章最后一段可知e项正确。因此答案A项正确。
67. B。推理判断题。根据文章第一句可知随着越来越多的插入式电动交通工具的出现,人们需要越来越多的充电点,因此B项正确。
68. D。主旨大意题。文章主要是说芝加哥正在加快插入式电动交通工具充电点的建设,以满足越来越多的插入式电动交通工具的需要,因此D项正确。

D篇:众所周知,机器人越来越多地走进我们的生活。现在,机器人的服务方向正在向饭店等服务行业转变。现在,你可以去日本的饭店来享受机器人给你带来的服务。
69. D。细节理解题。根据文章第一段第一句可知19世纪70年代机器人的发明主要是能为人们做一些乏味的工作。
70. A。推理判断题。根据文章第三段的描述,在Robo Café-type的餐馆里,一小队机器人侍者高效工作,人工成本很少,由此推断A正确。文章提到餐馆的设计是方便机器人工作而不是客人,故D错。文章没有体现出机器人侍者积极为客人服务,它们都是按照设置好的程序进行的,故C错。
71. C。推理判断题。文章划线部分的意思主要是说现在的厨房和过去的厨房一样存在着奴役现象,只不过对象发生了变化而已,由人变成了机器,故正确答案为C“没有报偿的劳动依然存在”。
72. B。作者意图题。文章主要是想告诉人们新型的机器人在日本的餐馆里出现充当服务员,因此B是最佳选项。

E篇:头痛是件令人不舒服的事,但有许多方法可以用来治愈或避免头痛。
73. B。细节理解题。从文中第二段可以看出,有很多方法可以减压,包括瑜伽。C、D两项表达不对。由最后一段可知,不是必须 “戒酒”,而是“限酒”,A项表达错误。
74. B。细节理解题。从文中第二段可以看出B项是不可取的,其他三项都正确。
75. C。主旨大意题。由本段第一句Mixing medications can be a problem, so try not to take more than you have to可知,C项为最佳答案。

  评论这张
 
阅读(3170)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017