注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

深圳英语家教

深圳潜龙家教 www.szqljj.com

 
 
 

日志

 
 
关于我

我来自山清水秀,人杰地灵的湖南,从事英语家教教学,追求卓越人生,真情待人,热心助人,欢迎八方来客光临!

网易考拉推荐

2010年高考英语模拟试题(八)  

2010-09-09 16:51:19|  分类: 英语题型 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2010年高考英语模拟试题(八)

第一卷(三部分,共115分)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. Where does the conversation probably take place?
 A. At home.      B. In an office.     C. In a restaurant.
2. What will happen to Jessie?
 A. She won’t get the job.
B. She will pass the interview.
 C. She will pass the writing test.
3. What does the woman mean?
 A. The doctor wasn’t able to help her.
 B. She feels sleepy because of the medicine she took.
 C. She’s going to help the doctor as soon as she feels better.
4. What happened to the woman?
  A. Her car broke down.
B. She was delayed by the fog.
C. She was held up by a traffic jam.
5. How does the man feel today?
 A. Happy.     B. Sad.        C. Excited.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is the man going to do?
A. Meet a guest at the airport.
B. Take a flight to New York.
C. Drive the woman to the hotel.
7. Where will Mr White stay when he arrives?
 A. At a hotel.     B. At the man’s house.    C. At the woman’s house.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. What does the woman love to do in her spare time?
 A. Climb mountains and take pictures.
 B. Climb mountains and gomming.
C. Collect stamps and gomming.
9. Why does the woman play basketball?
 A. Because she is good at it.
B. Because she enjoys playing it.
C. Because she wants to do more exercise.
10. What else does the woman like to do besides the hobbies mentioned above?
  A. Play chess.   B. Watch TV.   C. Listen to the radio.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. How long does it take to get to the New Adventure Park?
 A. About an hour.
B. About a whole day.
C. About two and a half hours.
12. Why do they prefer the New World Aquarium?
 A. They can enjoy their picnic there.
 B. They can have adventures there.
 C. It’s near a bathing beach and has many kinds of sea life.
13. Why do they decide to take a picnic?
 A. Because there are no restaurants.
 B. Because the restaurants are dirty.
C. Because the restaurants are expensive there.
听第9段材料,回答第14至17题。
14. What does the man want to do?
 A. Buy a flat.      B. Rent a flat.    C. Sell a flat.
15. What do we know about the flat for $300 a month?
 A. It has a bathroom.
B. It has two rooms and a kitchen.
C. It only has two rooms and no kitchen.
16. On which floor is the flat for $200 a month?
 A. The third floor.     B. The fourth floor.       C. The fifth floor.
17. How much does the man have to pay in advance?
  A. $50.       B. $80.      C. $200. 
听第10段材料,回答第18至20题。
18. What did Dick do during the day?
 A. He sold clothes in the street.
 B. He sold newspapers in the market.
C. He taught himself English and maths.
19. What kind of coin did Dick choose when he played with the children?
 A. The silver one.   B. The gold one.    C. Neither of them.
20. Why did Dick always make the same choice?
 A. Because he was afraid of being laughed at if he didn’t.
 B. Because he was afraid that the children wouldn’t throw any more coins if he didn’t.
 C. Because he was afraid that the children would often play tricks on him if he didn’t.
选做题:根据你所听到的信息完成下面表格中第18至20题。每小题不超过三个单词。

What happened to Dick when he was 18. ____ years old His father died in an accident and his mother left him, so he had to live with his grandpa.
What Dick did during the day and the night ◆ sell newspapers in the market
◆ teach himself 19. __________ at home
What Dick chose when he played with the children When the children threw gold and silver coins in front of him, he always chose the 20. __________ ones.

第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 单项填空(共15题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
21. — I heard you playing ______ piano in the next room.
— In fact, I was listening to Chopin’s music on _______ radio.
A. a; the       B. a; a      C. the; the    D. the; a
22. Take down our address and telephone number so that you can reach us in case of ________.
A. doubt      B. charge      C. need     D. emergency
23. When I hurried to his home, I ________ that he _________ to London several days before.
A. told; had gone  B. was told; went  C. was told; had gone  D. told; had been
24. I don’t think ______ is possible for him to pass the driving test without lots of practice.
A. this    B. that      C. it        D. one
25. Anna said she would never have succeeded in getting the gold medal __________ her coach’s help.
A. for     B. without     C. unless      D. because
26. — How _______ can you finish reading the novel?
— In three days.
A. often     B. fast      C. long       D. soon
27. When the police arrived one hour later, they found the millionaire _______ on the floor, dead.
A. lie      B. lying     C. lied      D. laying
28. John suspected that his secret had been _________ by one of his friends at the birthday party.
A. given away   B. broken away  C. thrown away    D. carried away
29. — What do you think about my speech yesterday?
  — Excellent. It was __________ than I expected.
  A. less successful       B. even much successful
  C. so far successful       D. far more successful
30. Studies show that jogging in the morning and taking a walk after supper ______ good for one’s health.
  A. are     B. is     C. has been     D. have been
31. No sooner ________ on the sofa ______ there was a knock on the door.
A. he had sat; than         B. had he sat; when
C. he had sat; when          D. had he sat; than
32. It was the language training ________ he received in New Oriental School _______ helped him win the speech contest.
A. what; that    B. that; what    C. that; which      D. which; that     
33. — Must I hand in the book report at the end of the class?
  — No, you ________. You can hand it in tomorrow.
A. needn’t       B. mustn’t       C. won’t      D. shouldn’t
34. The tie matches my suit exactly and I am wondering __________.
A. how much will it cost     B. how much does it cost 
C. how much it costs       D. how much costs it
35. — Harry, I got a job offer from IBM this morning!
— __________.
A. Oh, that’s very nice of you    B. Congratulations
C. It’s a pleasure         D. Oh, I’m glad to hear from you

浙江
1. David left a message with my roommate Jack __________ he would call me again in the afternoon.
A. who        B. that      C. as     D. which
2. Susan told me that Jack ________ to the manager’s office when I arrived.
  A. just went   B. has just gone   C. had just gone   D. had just been going
3. The reason _____ he didn’t come to school today was _______ he was ill.
A. that; because     B. why; because     C. why; that    D. that; why
4. When I told Anna the _______ story about the young hero, she was ________ to tears.
A. moving; moved    B. moved; moving 
C. moving; moving    D. moved; moved
5. — What do you think of the speaker’s view?
— ______ I understand what he says, I don’t agree with him.
A. If   B. Since   C. As   D. While
1. B。考查同位语从句。空格后面的部分与message并列,说明message的内容,因此是message的同位语从句,应用that引导。题干中with my roommate Jack将同位语从句与message隔开,增加了解题难度。
2. C。考查时态。根据句意,杰克去经理的办公室这一动作发生在时间状语I arrived之前,故使用过去完成时。
3. C。考查定语从句和表语从句。第一空引导修饰reason 的定语从句且在从句中作状语,故用why;第二空引导表语从句,应用that。故选C。
4. A。考查非谓语动词。现在分词moving意为“感人的,令人感动的”,通常修饰事物,过去分词moved意为“感动的”,通常修饰人。故选A。
5. D。考查状语从句。根据I don’t agree with him,可知前面应填入表示让步的连词,while可以表示“尽管,虽然”,符合语境。

第二节 完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)难度:中
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
I graduated from a small public school in Michigan. One day, Mr Ledy, our football coach, asked me to play football. I couldn’t help  36  : me, play football? I was six feet tall and was not much 37  a hundred pounds in weight. I thought that they might just need  38  fool to increase the number of the players. However, he was persistent (坚持的) and  39  I joined the football team. That  40  to be one of my best decisions as a kid.
Our worst game  41  was the one against Crystal Falls. They beat us 56 to 6. Yeah! That was a football not a basketball  42 . We played them again when we were seniors. They      43  us again but the score was much more  44 , 30 to 20.
Coach Ledy would not let that  45 again. He encouraged us to beat them, to pay them  back. And we did so in the last game we played before  46  . I had scored 6 points alone in the game. Coach Ledy praised me. It was a huge  47  for me.
Was I a football hero? Ha! Ha! No, I couldn’t  48  it without our team. The thing I learned through football was  49  . We won as a team and we  50  as a team.
I think Mr Ledy would be  51  of me if he knew that I had broken the athletic  52  at the University of Michigan. I’m 53  to him as I would not have today’s honor without him. I’ll  54  life’s final war with pain to win the victory; I’ll seek the lights of glory wholeheartedly and I’ll  55  working hard so as not to let him down.
36. A. shouting B. screaming C. laughing D. applauding
37. A. up B. over C. more D. out
38. A. another B. other      C. some     D. any
39. A. immediately   B. secretly     C. personally   D. finally
40. A. took out B. turned out C. gave off D. gave out
41. A. never B. once C. ever D. again
42. A. game B. team C. story D. score
43. A. won B. met C. beat D. fought
44. A. accessible B. comfortable C. sensitive D. acceptable
45. A. happen B. succeed C. spread D. develop
46. A. liberation B. closing C. graduation D. school
47. A. honor B. hope      C. success D. surprise
48. A. take B. manage C. solve D. explain
49. A. courage B. devotion C. teamwork   D. contribution
50. A. united B. appeared C. prepared D. lost
51. A. proud B. fond C. full D. kind
52. A. time B. record C. date D. ability
53. A. pleased B. grateful C. hopeful D. loyal
54. A. fight B. join C. desire D. enjoy
55. A. take on     B. put on      C. rely on    D. keep on

第三部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A 难度:易
Beach volleyball is one of those sports that can be an exciting game to play and watch. It’s really easy, and all you need is sand, a net and a group of people, of any age or fitness level, who want to have fun.
Beach volleyball can be played with as few as two people in each team, making a total of four people. However, if you are less skilled and experienced in the game, it will be easier to play with a larger team. The more players you have, the less ground each person will be responsible for covering and the more time they will have to recover between shots. If you only have a few players, each of you will get a lot of running for the ball after each volley (空中截球). If you are looking for a relaxing, fun, low-key experience, choose larger teams.
Beach volleyball is similar to regular volleyball in its rules. However, even experienced volleyball players do not realize how much more difficult it is to run and jump on sand. Since it is harder to move quickly on sand than a hard surface, play will be much slower than regular volleyball on a court. When an athlete trains for beach volleyball, he will focus on building lower body strength as well as upper body strength. Strengthening his legs is extremely important. This improves the player’s ability to move quickly and accurately on sand despite the resistance. The ability to jump high and land without injury is necessary for beach volleyball players.
Whether you are in it for the competition, or just to have a great time with your friends, beach volleyball can be extremely exciting and fun. You may start out with friends and may soon fall in love with the sport.
56. When playing beach volleyball, in which of the following situation will you feel most relaxed?
A. Playing in a 2-person team.    B. Playing in a 4-person team.
C. Playing in a 6-person team.    D. Playing in an 11-person team.
57. We can infer from Paragraph 3 that    .
A. experienced volleyball players know clearly it is hard to run and jump on sand
B. lower body strength is more important than upper body strength
C. a person must have strong legs if he wants to run and jump quickly on sand
D. the rules of beach volleyball are the same as those of regular volleyball
58. Why is playing beach volleyball much slower than playing regular volleyball?
 A. Because it is not easy to move on sand.
 B. Because beach volleyball has a larger court.
 C. Because the teams of beach volleyball are larger.
D. Because beach volleyball players are not experienced.
59. What does the author think of beach volleyball?
A. It’s a difficult sport.
B. It’s an exciting and interesting sport.
C. It’s a sport which only a few people love.
D. It’s a sport which needs few skills.

B 难度:中
When people talk of a virus these days, chances are that they are talking about computer viruses that have the power to wipe out all the valuable work people may have stored in their computers. Imagine, this virus has the power to make military systems, giant banks, airports, hospitals and traffic systems come to a stop!
What does a computer virus do? It targets electronic objects that are programmed. The virus spreads through connections between these electronic objects. For virus spreading experts, e-mail is a favorite method of sending their destructive (破坏性的) weapon.
But scientists warn that this is not the worst that can happen. There is more. People are also connected through phones. The next virus may actually target mobile phones, especially those that are programmed to do many tasks apart from just communicating. It would then be easy for a virus to infect those programs and create major disorder.
For example, these viruses may have the power to record your phone conversations and make others hear them. They could create problems with your electronic money accounts, or they could create a mountain of telephone bills for calls you never made. And that would be a disaster. A report on this was published in the New Scientist recently.
One way out would be to have simpler phones with not so many different functions. This would mean there would be fewer programs for the virus to attack. But mobile phone producers are in a fix. People no longer want an electronic item to perform just one task. They want more and more functions added. That would mean more software programs to make the mobile phone perform all those functions. And that means the possibility of more viruses.
60. It can be inferred from the passage that ___.
 A. computer viruses are not as destructive as mobile phone viruses
 B. people should be careful when receiving e-mails
 C. people find it difficult to use electronic equipment correctly
 D. having electronic money accounts brings people a lot of convenience
61. Which of the following shows that your mobile phone is infected with a virus?
 A. You can’t hear the person who answers the phone clearly.
 B. You can’t send e-mails with your mobile phone.
C. Your phone bill increases for unknown reasons.
D. You can hear other people’s phone conversations.
62. What does the underlined sentence in the last paragraph mean?
 A. Mobile phone producers have made no progress.
 B. Mobile phone producers are proud of their products.
 C. Mobile phone producers are faced with a difficult situation.
 D. Mobile phone producers refused to fight against viruses.
63. For whom is the passage written?
 A. Government officials.   B. Virus spreading experts.
C. Electronic scientists.    D. Mobile phone users.

C难度:中
Nick Friedman and Omar Soliman have a simple motto: keep it fresh, keep it fun.
When his mother asked him to find a job during one summer vacation, Omar Soliman remembered many people had stuff they wanted to get rid of. He thought if he borrowed his mom’s truck, he could make a little money by carrying their trash away for them.
That night, Soliman came up with a name for his new business: College Hunks. He advertised the next day, and within hours, his phone was ringing. He asked his friend Nick Friedman to help out. Soliman and Friedman pocketed $10,000 that summer. But the two weren’t ready to become full-time trash men after graduation. “We were trained to finish college and get a good job,” said Soliman, who soon went into marketing at a research firm. Friedman became an economic analyst. “Within months,” said Friedman, “we were pretty upset. I sent Omar an e-mail: ‘What’s your timeline for the business?’ He replied: ‘RIGHT NOW.’” They quit their jobs but had trouble finding a bank willing to lend them money.
At last, one bank risked lending $50,000 on their idea. They bought a truck, hired someone to design a logo (商标) and ran newspaper and radio ads. “At first, we lost money,” said Friedman. One customer hired them to deal with a dozen trash cans filled with construction rubbish. They measured the job by volume instead of by weight and charged just $130. “And it cost us more than $250 to move the load,” said Soliman. But the tough experience taught them what — and what not — to do. Just four years later, they were running a nationwide company that pulled in $3 million in 2008. College Hunks employed 130 people in 10 states in the country.
“I didn’t realize I was an entrepreneur (企业家) until I started driving the truck,” said Soliman. “I just knew that I wanted to do something on my own. I figured if Nick and I failed, we’d learn more from failing than from not trying at all.”
64. What made Soliman decide to carry trash for others?
A. His interest.          B. His mother’s asking him to find a job.  
C. Nick Friedman’s suggestion.   D. His desire to make money.
65. Soliman and Friedman didn’t intend to become full-time trash men because __.
 A. they weren’t interested in dealing with rubbish
 B. their parents and friends looked down upon this type of job
 C. they believed that they could find better jobs in the future
D. they couldn’t raise enough money to support their business
66. What can we infer from Paragraph 4?
 A. They learned how to make a profit through their failures.
 B. Their company made a profit as soon as it began running.
 C. They hired many people around the world to run their business.
 D. It was more reasonable to charge customers according to the rubbish’s volume.
67. Where does the passage most probably come from?
  A. A book on economic theories.  B. A newspaper on environmental protection.
C. A magazine on campus life.   D. A website of inspiring stories.

D 难度:难 
In the past decade the popularity of rock climbing has greatly increased, and so has the number of injuries. It has been estimated that rock climbing is now enjoyed by more than 9 million people in the US each year. Study findings revealed a 65 percent increase in the number of patients that were treated in US emergency departments for rock climbing-related injuries between 1991 and 2008.
The study, published in the online issue of the American Journal of Preventive Medicine, found that about 40,000 patients were treated in US emergency departments for rock climbing-related injuries between 1991 and 2008. The most common types of rock climbing-related injuries were fractures (骨折) and sprains (扭伤). The ankle was the most common body part to be injured (40 percent). Climbers in the study ranged in age from 2 to 74, with an average age of 26. The study also found that women took up a quarter of the injuries.
Falls were the primary reason for injury with over three-quarters of the injuries occurring as the result of a fall. The severity of fall-related injuries had a lot to do with the height of the fall. Patients who were injured after falling from a height over 20 feet were 10 times more likely to be treated than patients who were injured falling from 20 feet or lower.
“We found that the climbers who fell from heights higher than 20 feet took up 70 percent of the patients treated for a rock climbing-related injury,” explained the study author Lara McKenzie, PhD, director at the Center for Injury Research and Policy at Nationwide Hospital. “This trend, combined with the fact that rock climbers have a higher hospitalization rate than other sports and recreational injuries, demonstrates the need to increase injury prevention efforts for climbers.”
68. Which body part is most likely to get injured for a climber?
A. The arm. B. The ankle. C. The knee. D. The hand.
69. How many women climbers in America got injured while climbing a rock between 1990 and 2008?
A. About 40,000. B. About 30,000. C. About 20,000. D. About 10,000.
70. The severity of climbers’ fall-related injures is mainly related to     .
A. the height of the fall      B. the climber’s age
C. the climber’s health conditions  D. the climber’s climbing experience
71. The underlined word “demonstrates” in the last paragraph can be replaced by “___”.
A. demands B. prevents C. proves D. describes
72. The purpose of the passage is to __.
A. show that rock climbing-related injuries have increased
B. tell readers rock climbing is an adventurous sport
C. warn readers of the danger of rock climbing
D. call on doctors to increase injury prevention efforts
E 难度:中 
A good cellphone policy should be a required part of any company. It not only covers liability (法律责任) issues, but also covers many other legal and financial challenges that might cause you problems. For instance, there is an IRS guideline that requires company cellphones to be used only for business purposes. Personal use of these devices is considered as a taxable benefit, which can be considered as part of your income and therefore must be included in the income to be declared for tax.
Then how to make a good cellphone policy? Here are some tips for you to follow.
Make sure there are provisions (条款) in your cellphone policy for business and personal use. You must make it clear what is allowed and what is not. A good cellphone policy should clearly show your managers and employees the company-wide rules for cellphone usage. This will avoid some managers making their own decisions.
Employees should understand that cellphones are controlled not by them, but by a company-authorized (公司批准的) employee who is the only person authorized to order devices, assign plans, manage devices and the like. This will prohibit employees from ordering whatever services they want.
Another mobile device issue is liability for damage. A good cellphone policy also states responsibility for lost or damaged phones and how to report problems. This will prevent confusion and help keep costs under control.
Once you have a company cellphone policy in place, make sure you read and discuss it thoroughly with all of your employees. Have them sign the policy to ensure that they understand the information contained within. Be sure to provide employees with a copy of the policy. This will help minimize your company’s liability for any legal issue that may arise.
73. According to the IRS guideline, an employee will     .
A. pay more tax if he doesn’t use a company cellphone
B. pay more tax if he uses a company cellphone for business purposes
C. pay less tax if he uses a company cellphone for personal purposes
D. pay more tax if he uses a company cellphone for personal purposes
74. A company cellphone policy should _____.
A. allow some managers to make their own decisions
B. be discussed and signed by all the employees of the company
C. be provided for employees in copies to make sure they understand it
D. prohibit employees from ordering any kind of service they want
75. Which of the following is the best title of this passage?
 A. Why a company needs a good cellphone policy?
 B. How to make a good cellphone policy?
 C. Reasonable rules are necessary in running companies.
 D. Ways to make companies run well.

第二卷 (共35分)
第四部分 写作 (共两节,满分35分)
第一节 短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)
Dear Annie,
I am an overweight teen struggles to make my way 76. ________
through high school. Not only I fighting to be treated 77. ________
the same like others, but I’m also fighting to make others    78. ________
forget about my largely body. I’m not the only person who   79. ________
is fat. I see many overweight teen fighting for the same    80. ________
thing as mine. We ask ourselves, “Why can’t we be like    81. ________
everyone else? Why can’t we be slim?” A lot of people included 82. ________
our friends and family are telling us all the time what we must  83. ________
start losing weight. Some of us try, and it hardly ever lasts. 84. ________
It’s difficult for us to find a proper way to lose weight.      85. ________
Yours,
Kate
第二节 书面表达 (满分25分)
假如你是刘云。你受某英文网站之托就“高中生假期的主要活动”这一话题进行了调查,请你根据下图的提示。给网站编辑写一封信,介绍你的调查结果,并发表个人感想。

要求:
1. 可适当发挥,以使文章连贯;
2. 词数:120左右。信的格式已给出,不计入总词数;
Dear Editor,
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Yours sincerely,
                                  Liu Yun

(特别提示:参考答案见下期A版中缝)

第44期A版测试题听力原文
Text 1
W: May I take your order, sir?
M: Yes, I’d like a cup of coffee, some fried chicken and two steaks.
Text 2
W: Jessie looks unhappy. Do you know the reason?
M: Although she passed the writing test, she failed in the interview.
Text 3
M: How are you feeling now, Lucy?
W: The medicine the doctor gave me seems to have helped, but it’s making me long to sleep.
Text 4
M: Hello, Mary. Where are you now?
W: Sorry. If it weren’t for the bad fog, I would have arrived at the meeting half an hour ago. You see, I can’t drive the car too fast.
M: Don’t worry. We’ll wait for you here.
W: Thank you.
Text 5
W: Hi, Tom. You look down today. What’s the matter?
M: We lost the match yesterday.
W: How come you lost it?
M: We made a bad pass and the captain of our team Bruce fell down and seriously hurt his left leg.
W: Oh, cheer up. We expect you to win next time.
Text 6
M: Mrs Scot, what time is Mr White’s flight expected to arrive at the New York airport?
W: Around 2 pm, sir. Will you go with the company car to meet him?
M: Yes, I will, so I’d better leave here soon. How about the hotel for Mr White and his party?
W: I reserved that last week and checked again yesterday to make sure everything is ready.
M: Including the welcome room for tonight’s reception?
W: That’s right. The manager promised that everything would be exactly as we had requested.
M: Excellent. I want everything to be right.
W: I’m sure it will be. The manager has never let us down.
M: We want to make a good impression. Not just to make sure that this business is successful, but to pay back the wonderful treatment we received in Singapore last year.
Text 7
W: Do you have any hobbies, Michael?
M: I’m interested in climbing mountains and I like taking pictures.
W: But photography is an expensive hobby, isn’t it?
M: Yes, you are right. What do you like to do in your spare time?
W: I’m fond of collecting stamps. In summer, I likemming a lot.
M: Do you play basketball?
W: Yes, but I’m not good at it. I play just for the fun of it.
M: Shall we have a game together someday?
W: That’s very nice. Let’s fix it for next week.
M: You’ve got it. Oh, by the way, besides the hobbies you mentioned above, do you have any others?
W: I like watching TV.
M: What TV programs do you like best?
W: Talk shows about famous people.
Text 8
W: Where shall we take the children this weekend?
M: Well, we could take them to the New World Aquarium or to the New Adventure Park.
W: Well, how far are they? I don’t want to spend all day in the car.
M: Well, the New World Aquarium will take us about an hour’s ride. But the New Adventure Park will take about two and a half hours.
W: Are they near a bathing beach?
M: Well, there is all kinds of sea life in the New World Aquarium, and it’s near a bathing beach. The New Adventure Park has only a small zoo.
W: I really don’t like the New Adventure Park. Some of the adventures are so dangerous.
M: Well, I agree with you.
W: Well, if we are going, I’m going to take a picnic. I know they’ve got restaurants but they are so expensive. I’d like to take our own food and drinks.
M: That’s a good idea. I’ll tell the children.
Text 9
M: Excuse me.
W: Yes?
M: I’m looking for a flat to live in for a year or so. Can you help me?
W: Sure, we have a flat with two rooms and a kitchen for $300 a month.
M: I’m afraid that’s too expensive for me.
W: Well, there is another flat for only $200 on the third floor. It also has two rooms, but no kitchen and it is smaller. And many people want to have it. But I could let you have a look first.
M: Well, that’s just what I need. Thank you very much.
W: Wait a moment. I’ll first get the key. I believe you are clean and quiet.
M: You mean you’ll let me rent the flat?
W: That’s the point. But you’d better pay some of the rent first.
M: How much do you want?
W: How about $80?
M: I just can’t afford that.
W: Well, let’s have a look at the flat. If you like it, I’ll let you have it for $50 as a first payment, OK?
M: OK.
Text 10
Little Dick lived in a town. When he was six, his father died in an accident and his mother left him without saying goodbye. He had to live with his grandpa. He sold newspapers in the market during the day and taught himself English and maths at home at night. There were a lot of children near the market. They often wanted to play tricks on the quiet boy. They threw a gold coin and a silver coin on the ground in front of him. They let him choose which one he wanted to keep. The boy always seemed to prefer the silver one to the gold one. They were all happy and often repeated the same trick. They thought the boy was foolish.
There lived an old teacher by the market. Dick often went and asked her a few questions. She was friendly to the poor boy and always taught him carefully.
“Why do you always choose the silver coins but never touch the gold ones?” the old woman asked one day. “Don’t you know gold coins are much more valuable than silver ones?”
 “Yes, I do, madam,” answered the boy. “But I’m afraid they won’t throw any coins to me any longer if I choose a gold coin!”

第44期A版测试题参考答案
1-5 CABBB 6-10 AACBB 11-15 CCCBB 16-20 AABAB
选做题 (One possible version)
18. six  19. English and maths 20. silver
21-25 CDCCB 26-30 DBADA 31-35 DDACB
36-40 CBADB 41-45 CDCDA 46-50 CABCD 51-55 ABBAD
56-60 DCABB 61-65 CCDBC 66-70 ADBDA 71-75 CADBB
短文改错 (One possible version)
76. struggles → struggling 77. I 前加am 78. like → as 79. largely → large  80. teen → teens 81. mine → me 82. included → including 83. 去掉what 84. and → but  85. √
书面表达 (One possible version)
Dear Editor,
I’m Liu Yun and I’m writing to tell you about the survey I did on the main activities high school students do during their holidays. 44% of the students interviewed for the survey said they spent most of their holidays surfing the Internet. While 31% of them said their main activity was watching TV, 19% of the students said study took up most of their holiday time. Only 6% of the students reported doing different activities from the three above.
In my opinion, we students should try to make the most of our holidays. On the one hand, we should take the opportunity to have a good rest; on the other hand, we should spend some time on our study, so as not to be left behind. If possible, we should try out some new things and develop our hobbies.
         Yours sincerely,
                                  Liu Yun

第44期A版测试题解析
单项填空
21. C。考查冠词。乐器前面应加定冠词the,play the piano表示“弹钢琴”;on the radio意为“从广播里(收听,听到)”,是固定搭配。故选C。
22. D。考查名词辨析。in case of emergency意为“遇到紧急情况时”,符合句意“记下我们的地址和电话,这样你遇到紧急情况的时候就可以联系我们了”。
23. C。考查语态和时态。句意:当我赶到他家时,我被告知他几天前就已经去伦敦了。“我”是“被告知”,因此第一个空格应用被动语态,排除A、D。他去伦敦发生在I hurried to his home 之前,即过去的过去,故第二个空格使用过去完成时。故答案为C。
24. C。考查it的用法。it在宾语从句中作形式主语,真正的主语是不定式短语to pass the driving test without lots of practice。其余选项无此用法。
25. B。考查介词辨析。根据句意“安娜说如果没有她的教练的帮助她是不可能获得金牌的”,此处应用without,表示“无,没有”。
26. D。考查副词辨析。how often用于询问频率,how fast用于询问速度;how long用来询问谓语动词所表示的动作延续的时间长度有多久;how soon 用来询问谓语动词表示的动作需要多长时间才发生?根据下文的in three days,可知说话人询问对方还需要多久才能看完这本小说,故选D。
27. B。考查现在分词。the millionaire与lie构成主动关系,故用现在分词短语作宾语补足语。lie的现在分词形式为lying,故选B。D项是动词lay(放置)的现在分词形式。
28. A。考查动词短语辨析。give away意为“分发;泄露”;break away意为“逃脱;脱离”,是不及物动词短语;throw away意为“扔掉”;carry away意为“带走,冲走,搬走”。秘密应该是“被泄露”,故本题选A。
29. D。考查形容词比较级。根据答语中的Excellent,可知说话人认为对方的演讲比他预料的要成功得多。“far / much+形容词比较级”表示“……得多”,故选D。
30. A。考查主谓一致。当句子的主语是两个意思不同的分词或不定式结构时,谓语动词用复数形式。此处表示一般的情况,故用一般现在时。
31. D。考查倒装。hardly / scarcely... when..., no sooner... than... 都表示“一……就……”,当hardly, scarcely或no sooner位于句首时,前面的主句应采用部分倒装。故选D。
32. D。考查强调句和定语从句。句意:是他在新东方接受的语言培训帮助他赢得了演讲比赛。第一个空格引导定语从句且在从句中作宾语,故应填that或which。第二个空格应填that,以构成强调句。故选D。
33. A。考查情态动词。根据下文的You can hand it in tomorrow.可知没有必要马上交读书报告,故选A。
34. C。考查宾语从句。宾语从句应该用陈述语序,主语应在谓语的前面,故选C。
35. B。考查交际用语。别人取得成功时要向对方表示祝贺,故选B。D项I’m glad to hear from you意为“我很高兴收到你的来信”。
完形填空
在教练的鼓励下,作者成了一名优秀的足球运动员,他感谢他的教练,并庆幸自己选择了这个职业。
36. C。根据后文的描述,可知作者认为自己不是踢足球的料,所以当足球教练Mr Ledy劝他踢足球时他禁不住“笑”起来。
37. B。作者说他的体重仅一百英镑多一点,副词over表示“超过”。
38. A。作者认为他们只是需要一个用来充数的傻子。another表示任意一个,是泛指。
39. D。Mr Ledy一直坚持要作者踢足球,结果作者“最终”加入了足球队。
40. B。that指代joining the football team,根据后文可知,那是作者在孩子时候做的最好的决定之一。turn out意为“证明是,结果表明”。
41. C。根据语境,可知作者的球队经历的一次最糟糕的比赛是与Crystal Falls球队的比赛。ever用于肯定句表示“曾经”。
42. D。此句中的That代指前面的比分56 to 6,故选score。
43. C。根据后面的again可知,Crystal Falls球队再次打败了作者的球队,故用beat。win后面通常不跟人作宾语,故排除。
44. D。这次的比分和上一次比起来是“可以接受的”。
45. A。Ledy教练不会让那种惨败再次“发生”。
46. C。根据前面的seniors以及the last game,可知作者的球队在“毕业”前的最后一场比赛中打败了Crystal Falls球队。
47. A。根据语境可知,教练的表扬对于作者来说,是一件巨大的“光荣的事情”。 
48. B。manage it是固定搭配,意为“做得到,成功”,符合语境。
49. C。本段论述了团队的重要性,因此此处表示作者通过足球学会了“团队合作”。
50. D。根据前面的won,可知此处应填lost,前后呼应。
51. A。作者认为如果Mr Ledy知道他现在取得的成就会为他感到自豪。
52. B。break… record意为“打破……纪录”。
53. B。根据语境,作者“感谢”教练让他踢足球。
54. A。为了胜利作者要不辞劳苦地“打”好人生的决战。
55. D。为了不让教练失望,作者决心要“继续”努力奋斗。
阅读理解
A
本文主要介绍了沙滩排球的队员构成和特点。
56. D。推理判断题。根据第二段的描述,特别是结合其中的If you are looking for a relaxing, fun, low-key experience, choose larger teams可知,参加沙滩排球的人数越多,你会感到越轻松。故选D。
57. C。推理判断题。第三段介绍了沙滩排球和常规排球的区别。根据本段最后三句可知C项正确。
58. A。细节理解题。根据第三段Since it is harder to move quickly on sand than a hard surface…可知在沙滩上快速运动比在坚硬的地面上困难,因此沙滩排球的进度要慢于普通排球,故选A。
59. B。作者观点题。根据文章首段以及最后一段可知,沙滩排球是一项让人兴奋且充满乐趣的体育活动。第一段中虽然提到沙滩排球很容易,但这并不能表明玩沙滩排球不需要技巧,故D项错误。
B
随着科技的发展和黑客的攻击,手机病毒越来越普遍。
60. B。推理判断题。根据第二段最后一句可知电子邮件成为了黑客最喜欢的传播病毒的方式,因此我们接收电子邮件的时候应该特别小心。
61. C。细节理解题。根据第四段可知手机病毒会给你带来很多不明话费,因此C 项正确。
62. C。句意猜测题。此句话前面提到减少手机病毒的一个有效方法是使用简单的手机,后面提到手机使用者希望买功能多的手机,所以手机制造者面临着困境,故C项最符合原句的意思。
63. D。推理判断题。文章主要介绍了手机病毒这一现象及其原因和解决建议,因此本文主要是针对手机使用者而写的。
C
年轻的Soliman和Firedma原本只打算为别人搬运废物赚点零用钱,没想到这一干为他们日后成为企业家打下了基础。
64. B。细节理解题。根据第二段第一句可知因为Soliman的母亲催促他去找一份工作,他才想到了帮人清理垃圾。
65. C。细节理解题。根据第三段 “We were trained to finish college and get a good job,”可知Soliman和Firedman认为到自己以后会找到更好的工作,因此C项正确。
66. A。推理判断题。根据本段…the tough experience taught them what — and what not — to do可知A项正确;根据本段“At first, we lost money”可知B项错误;根据本段最后一句可知C项错误;根据本段可知,根据体积还是重量来计算报酬取决于垃圾的种类,不能单纯说哪一种更加划算,故D项错误。
67. D。推理判断题。根据文章的语言特点以及文章最后一段,可知本文最有可能来源于一个关于励志故事的网站,故选D。
D
研究显示爬山这项运动越来越深受人们的喜爱,但是,随之受伤的人也越来越多。
68. B。细节理解题。根据第二段The ankle was the most common body part to be injured (40 percent)可知踝关节是最容易受伤的部位,因此答案是B。
69. D。推理判断题。第二段首句说从1991到2008年间,美国大约有4万人因为爬山时受伤而接受治疗,本段最后一句提到women took up a quarter of the injuries,可知答案是D。
70. A。细节理解题。根据第三段The severity of fall-related injuries had a lot to do with the height of the fall可知摔下来的高度是决定受伤程度的主要因素,因此A项正确。
71. C。猜测词义题。根据语境,爬山者住院率高于参加其他体育和娱乐活动的人,这“证明”了爬山者要更加注意预防受伤。C项意思最合适。
72. A。作者意图题。文章是一篇说明文,主要是告诉读者与爬山运动相关的伤害增加了,因此A项是最佳选项。
E
本文主要介绍了如何制定合理高效严谨的公司手机使用政策。
73. D。细节理解题。根据第一段最后两句可知,在IRS的规定下,将公司手机用于个人目的被视作一种可以纳入工资中从而进行征税的福利。因此如果一名员工将公司手机用于个人,就要多纳税。
74. B。细节理解题。根据文章最后一段可知一个公司的手机使用政策应该经过全体员工的讨论并需要员工签字,故选B。提供复印件给员工是为了避免公司的法律责任,故C错误。
75. B。主旨大意题。通读全文,并根据第二段可知本文主要向读者介绍如何制定科学的公司手机政策,因此用How to make a good cellphone policy 为题最能概括文章的内容,并能突出主题。

  评论这张
 
阅读(3326)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017