注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

深圳英语家教

深圳潜龙家教 www.szqljj.com

 
 
 

日志

 
 
关于我

我来自山清水秀,人杰地灵的湖南,从事英语家教教学,追求卓越人生,真情待人,热心助人,欢迎八方来客光临!

网易考拉推荐

2010年普通高等学校招生全国统一考试英语(江苏卷)  

2010-10-10 11:56:38|  分类: 英语题型 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
2010年普通高等学校招生全国统一考试英语(江苏卷)

第一部分 听力(共两节,满分30分)

 做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

 第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)

     听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题的阅读下一小题,每段对话仅读一遍。

  例:How much is the shirt?

A £19.15   B £9.15     C £9.18

答案是B

1、What will Dorothy do on the weekend?

A Go out with her friend

B work on her paper

C Make some plans

2、What was the normal price of the T-shirt?

A $15         B $30          C $50

3、What has the woman decided to do on Sunday afternoon?

A To attend a wedding

B To visit an exhibition

C To meet a friend

4、When does the bank close on Saturday?

A AT 1:00 pm

B AT 3:00 pm

C AT 4:00 pm

5、where are the speakers?

A In a store

B In a classroom

C At a hotel

第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) w_w w. k#s5_u.c o*m

  听下面5段对话或独白,每段对话和独白后有几个小题,从题中所给的A B C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话和独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5分钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话和独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。

6 、What do we know about Nora?

A  She prefers a room of own

B She likes to work with other girls

C She lives near the city center

7、What is good about the flat?

A It has a large sitting room

B It has good furniture

C It has a big kitchen

听第七段材料,回答第8、9题。

8. where has Barbara been?

  A. Milan.

  B. Florence.

  C. Rome.

9 . What has Barbara got in her suitcase?

 A . Shoes.

  B. Stones.

  C. Books.

听第8段材料,回答第10至12题。 w_w w. k#s5_u.c o*m

 10. Who is making the telephone call?

A. Thomas Brothers.

B. Mike Landon.

C. Jack Cooper.

11. What relation is the woman to Mr. Cooper?

A. His wife.

B. His boss.

C . His secretary.

12. What is the message about?

A. A meeting.

B. A visit to France

C. The date for a trip.

听第9段材料,回答第13至16题。

13. Who could the man speaker most probably be?

A. A person who saw the accident.

B. The driver of the lorry.

C. A police officer.

14 . What was Mrs. Franks doing when the accident took place?

A. Walking along Churchill Avenue.

B. Getting ready to cross the road.

C. Standing outside a bank.

15. When did the accident happen?

A. At about 8:00 am.

B. At about 9:00 am.

C. At about 10:00 am.

16. How did the accident happen?

A. A lorry hit a car.

B. A car ran into a lorry.

C. A bank clerk rushed into the street. w_w w. k#s5_u.c o*m

 

听第10段材料,回答第17至20题。 w_w w. k#s5_u.c o*m

 

17. What is the talk mainly about?

A. The history of the school.

B. The courses for the term.

C. The plan for the day.

18. Where can the visitors learn about the subjects for new student?

A. In the school hall.

B. In the science labs.

C. In the classrooms.

19. What can students do in the practical areas?

A. Take science courses?

B. Enjoy excellent meals.

C. Attend workshops.

20. When are the visitors expected to ask question?

A. During the lunch hour.

B. After the welcome speech.

C. Before the tour of labs.

第二部分:英语知识运用(共两节,满分35分) w_w w. k#s5_u.c o*m

 第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

例:It is generally considered unwise to give a child______ he or she wants.

A. however   B. whatever   C. whichever  D. wherever

答案是 B。

21. The visitors here are greatly impressed by the fact that_______ people from all walks of life are working hard for_____ new Jiangsu.

A.不填; a   B. 不填;the    C. the; a    D. the; the

22. The doctor is skilled at treating heart trouble and never accepts any gift from his patients, so he has a very good_____.

A. expectation    B. reputation   C. contribution   D. civilization

23.—why, Jack, you look so tired! w_w w. k#s5_u.c o*m

   ---Well, I _____the house and I must finish the work tomorrow.

A. was painting    B. will be painting   C. have painted  D. have been painting

24. Thousands of foreigners were______ to  the Shanghai World Expo the day it opened.

A. attended   B. attained   C. attracted   D. attached

25. ---I haven’t got the reference book yet, but I’ll have a test on the subject next month.

   ---Don’t worry. You______ have it by Friday.

A. could     B. shall    C. must    D. may  w_w w. k#s5_u.c o*m

 26. The experiment has_________ the possibility of the existence of any life on that planet, but it does not mean there is no life on other planets.

A. found out     B. pointed out    C. ruled out     D. carried out

27. ----Do you think their table tennis team will win the first place at the coming Asian Games?

----_________.Ours is much stronger than theirs.

A. Of course     B. It depends    C. Don’t mention it    D. By no means

28. The retired man donated most of his savings to the school damaged by the earthquake in Yushu ,________the students to return to their classrooms. w_w w. k#s5_u.c o*m

 A. enabling     B. having enabled     C. to enable     D. to have enabled

29. So far we have done a lot to build a low-carbon economy, but it is________ ideal. We have to work still harder.

A. next to    B. far from     C. out of    D. due to

30. ---Peter, where did you guys go for the summer vacation?

----We________ busy with our work for months, so we went to the beach to relax ourselves.

A. were   B. have been   C. had been   D. will be

31. ----I have tried very hard to find a solution to the problem, but in vain. w_w w. k#s5_u.c o*m

   ----why not consult with Frank? You see, _________.

A. great minds think alike

B.      two heads are better than one

C.     a bird in the hand is worth two in the bush

D.     it’s better to think twice before doing something

32. The newly built café, the walls of_______ are painted light green, is really a peaceful place for us, specially after hard work.

A. that     B. it    C. what     D. which

33. ---Is everyone here? w_w w. k#s5_u.c o*m

 ---Not yet……Look, there_______ the rest of our guests!

A. come     B. comes     C. is coming     D. are coming

34. George is going to talk about the geography of his country, but I’d rather he_______ more on its culture.

A. focus       B. focused         C. would focus     D. had focused

35.-I prefer shutting myself in and listening to music all day on Sundays.

   -That’s _______ I don’t agree .You should have a more active life.

A. where       B. how             C. when             D. what

第二节:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)

请认真阅读下面短文,从短文后个题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Another person’s enthusiasm was what set me moving toward the success I have achieved. That person was my stepmother.

I was nine years old when she entered our home in rural Virginia. My father__36__ me to her with these words: “I would like you to meet the fellow who is___37   for being the worst boy in this county and will probably start throwing rocks at you no ___38  than tomorrow morning.”

My stepmother walked over to me, ___39   my head slightly upward, and looked me right in the eye. Then she looked at my father and replied, “You are ___40  .This is not the worst boy at all, ___41   the smartest one who hasn’t yet found an outlet(释放的途径)for his enthusiasm.”

That statement began a(n) ___42   between us. No one had ever called me smart, My family and neighbors had built me up in my ___43   as a bad boy. My stepmother changed all that.

She changed many things. She ___44   my father to go to a dental school, from which he graduated with honors. She moved our family into the county sprat, where my father’s career could be more ___45   and my brother and I could be better___46   .

When I turned fourteen, she bought me a secondhand___47   and told me that she believed that I could become a writer. I knew her enthusiasm, I___48

it had already improved our lives. I accepted her ___49   and began to write for local newspapers. I was doing the same kind of___50   that great day I went to interview Andrew Carnegie and received the task which became my life’s work later. I wasn’t the ___51   beneficiary (受益者).My father became the ___52   man in town. My brother and stepbrothers became a physician, a dentist, a lawyer, and a college president.

  What power __53   has! When that power is released to support the certainty of one’s purpose and is ___54  strengthened by faith, it becomes an irresistible(不可抗拒的)force which poverty and temporary defeat can never ___55   .

  You can communicate that power to anyone who needs it. This is probably the greatest work you can do with your enthusiasm.

36.A.rushed      B.sent     C.carried      D.introduced w_w w. k#s5_u.c o*m

37.A.distinguished      B.favored     C.mistaken      D.rewarded

38. A.sooner     B.later     C.longer      D.earlier

39. A.dragged      B.shook     C.raised      D.bent

40. A.perfect      B.right     C.wrong      D.impolite

41. A.but      B.so     C.and      D.or

42. A.ageement     B.friendship     C.gap      D.relationship

43. A.opinion      B.image     C.espectation      D.mind

44. A.begged      B.persuaded     C.ordered      D.invited

45. A.successful      B.meaningful     C.helpful      D.useful

46. A.treared      B.entertained     C.educated     D.respected

47. A.cemera      B.radio     C.bicycle      D.typewriter

48. A.considered      B.suspected     C.ignored      D.appreciated

49. A.belief      B.request     C.criticism      D.description

50. A.teahing      B.writing     C.studying      D.reading w_w w. k#s5_u.c o*m

 

51. A.next     B.same     C.only      D.real

52. A.cleverest      B.wealthiest     C.strongest      D.bealthiest

53. A.ebthusiasm      B.sympathy     C.fortune      D.confidence

54. A.deliberately      B.happily     C.traditionally     D.constantly

55. A.win      B.match     C.reach      D.doubt

第三部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分) w_w w. k#s5_u.c o*m

 

请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

Usually, when your teacher asks a question, there is only one correct answer. But there is one question that has millions of current answers. That question is “What’s your name?” Everyone gives a different answer, but everyone is correct.

Have you ever wondered about people’s names? Where do they come from? What do they mean?

People’s first names, or given names, are chosen by their parents. Sometimes the name of a grandparent or other member of the family is used. Some parents choose the name of a well-known person. A boy could be named George Washington Smith; a girl could be named Helen Keller Jones.

Some people give their children names that mean good things. Clara means “bright”; Beatrice means “one who gives happiness”; Donald means “world ruler”; Leonard means “as brave as a lion”.

The earliest last names, or surnames, were taken from place names. A family with the name Brook or Brooks probably lived near brook(小溪);someone who was called Longstreet probably lived on a long, paved road. The Greenwood family lived in or near a leafy forest.

Other early surnames came from people’s occupations. The most common occupational name is Smith, which means a person who makes things with iron or other metals. In the past, smiths were very important workers in every town and village. Some other occupational names are: Carter — a person who owned or drove a cart; Potter  —a person who made pots and pans.

The ancestors of the Baker family probably baked bread for their neighbors in their native village. The Carpenter’s great-great-great-grandfather probably built houses and furniture.

Sometimes people were known for the color of their hair or skin, or their size, or their special abilities. When there were two men who were named John in the same village, the John with the gray hair probably became John Gray. Or the John was very tall could call himself John Tallman. John Fish was probably an excellent swimmer and John Lightfoot was probably a fast runner or a good dancer.

Some family names were made by adding something to the father’s name. English-speaking people added –s or –son. The Johnsons are descendants of John; the Roberts family’s ancestor was Robert. Irish and Scottish people added Mac or Mc or O. Perhaps all of the MacDonnell’s and the McDonnell’s and the O’Donnell’s are descendants of the same Donnell.

56. Which of the following aspects do the surnames in the passage NOT cover? w_w w. k#s5_u.c o*m

 

A. Places where people lived.      B. People’s characters.

C. Talents that people possessed.   D. People’s occupations.

57. According to the passage, the ancestors of the Potter family most probably _______.

A. owned or drove a cart          B. made things with metals

C. made kitchen tools or contains   D. built houses and furniture

58. Suppose and English couple whose ancestors lived near a leafy forest wanted their new-born son to become a world leader, the baby might be named _______.

A. Beatrice Smith          B. Leonard Carter

C. George Longstreet       D. Donald Greenwood

59. The underlined word “descendants” in the last paragraph means a person’s _____. w_w w. k#s5_u.c o*m

 A. later generations          B. friends and relatives

C. colleagues and partners     D. later sponsors

                           B

It is reported that conservation groups in North America have been arguing about the benefits and dangers of wolves. Some groups believe wolves should be killed. Other people believe wolves

Must be protected so that they will not disappear from the wilderness (荒野)

                            For Killing Wolves

  In Alaska,the wolf almost disappeared a few years ago,because hunters were killing hundreds

0f them for sport .However.1aws were established to protect the wolves from sportsmen and people who catch the animals for their fur.So the wolf population has greatly increased. Now there are so many wolves that they are destroying their own food supply.

    A wolf naturally eats animals in the deer family. People in the wilderness also hunt deer for

food.Many of the animals have been destroyed by the very cold winters recently and by changes in the wilderness plant life.When the deer can’t find enough food,they die.

   If the wolves continue to kill large numbers of deer,their prey(猎物)will disappear some

day.And the wolves will.too.So we must change the cycle of life in the wilderness to balance the

ecology.If we killed more wolves,we would save them and their prey from dying out.We’d also

save some farm animals.

    In another northern state,wolves attack cows and chickens for food.Farmers want the

government to send biologists to study the problem.They believe it necessary to kill wolves in some areas and to protect them in places where there is a small wolf population.

                           Against Killing Wolves

  If you had lived long ago,you would have heard many different stories about the dangerous

wolf.According to most stories,hungry wolves often kill people for food.Even today,the stories of the“big bad wolf'"will not disappear.

    But the fact is wolves are afraid of people and they seldom travel in areas where there is a

human smell.When wolves eat other animals,they usually kill the very young.or the sick and

injured .The strongest survive .No kind of animal would have survived through the centuries if the

weak members had lived.And has always been a law of nature

  Although some people say it is good sense to kill wolves,we say it is nonsense! Researchers

have found wolves and their prey living in balance.The wolves keep the deer population from

becoming too large, and that keeps a balance in the wilderness plant life.

    The real problem is that the areas where wolves can live are being used by people.Even if

wilderness land is not used directly for human needs.the wolves can’t always find enough food .So they travel to the nearest source, which is often a farm.Then there is danger.The“big bad wolf”has arrived! And everyone knows what happens next.

60.According to the passage,some people in North America favor killing wolves for all the following reasons EXCET that            . w_w w. k#s5_u.c o*m

 

    A.there are too many wolves                  B.they kill large numbers deer

    C.they attack cows and chickens for food        D.they destroy the wilderness plant life

61.Some people are against killing wolves because           .

    A.wolves help to keep the ecological balance in the wildemess

    B.there is too small a wolf population in the wilderness

    C.there are too many deer in the wilderness

    D.wolves are afraid of people and never attack people

62.According to those against killing wolves,when wolves eat other animals,        .

    A.they never eat strong and healthy ones w. k#s5_u.c o*m

 

    B.they always go against the law of nature

    C.they might help this kind of animals survive in nature

    D.they disturb the ecological balance in the wilderness

63.The last sentence“And everyone knows what happens next”implies that in such cases     .

    A.farm animals will be in danger and have to be shipped away

    B.woIves will kill people and people will in turn kill them

    C.wolves wilI find enough food sources on famls

    D.people will leave the areas where wolves can live

C

BORDER

CROSSINGS

While there are no restrictions on the amount of money that you can bring

across the border. you must report to both the US and Canadian border

services amounts equal to or greater than $10.000.

PERSONAL EXEMPTIONS(免税)ON PURCHASES

AMERICANS RETURNING TO THE US

Less than 48 hours: $ 200 US

48 hours or more:  $ 800 US duty-free personal exemption.

                 next $ 1.000 US at 3%

                 Including up to 100 cigars and 100 cigarettes.

CANADIANS RETURNING TO CANADA

Less than 24 hours: $ 50 CAN

48 hours or more:  $ 400 CAN

                Including up to 100 cigars and 200 cigarettes.

7 days or more:      $ 750 CAN

                   Including up to 100 cigars and 200 cigarettes.

DOCUMENTATION NEEDED FOR

BORDER CROSSING

LAND OR SEA TO THE US(INCLUDING FERRIES)

A valid passport or passport card, or a NEXUS card.

(A NEXUS card is a Trusted Traveler Program that provides quick travel for

pre-approved, low risk travelers through special lanes.)

A recent Washington State, New York or BC driver’s license.

Note: Children 15 years of age and younger require only a birth certificate or

copy.(Certified copies are not required but are advised.)

AIR TRAVEL TO THE US

A valid passport, an Air NEXUS card, or a U.S. Coast Guard Merchant

Marine Document.

 

64.If a Canadian who is on a 7-day trip to New York buys $ 800 CAN worth of goods, how much should he pay tax on when returning home?

A. $ 800 CAN       B. $750 CAN     C.$ 400 CAN     D. $ 50 CAN

65. For an American citizen on a 2-day tour of Canada, how much tax does he have to pay on $ 1.600 US worth of purchases when returning to the US?

A. $ 24 US          B. $ 48 US       C. $52 US       D. $ 200 US

66. What documentation should a couple with a 7-year-old child carry when they drive a car from Canada to America? w_w w. k#s5_u.c o*m

 

A. A BC driver’s license, an Air NEXUS card, and a birth certificate.

B. An Air NEXUS card, a U.S. Coast Guard Merchant Marine Document, and a birth certificate.

C. Two valid passport cards and a certified copy of a birth certificate.

D. A NEXUS card, a U.S. Coast Guard Merchant Marine Document., and a certified copy of a birth certificate.

D

Imagine,one day,getting out of bed in Beijing and being at your office in Shanghai in only a couple of hours,and then,after a full day of work,going back home to Beijing and having dinner there.

Sounds unusual,doesn't it? But it's not that unrealistic,with the development of China’s high—speed railway system.And that’s not a11.China has an even greater high—speed railway plan—to connect the country with Southeast Asia,and eventually Eastern Europe.

China is negotiating to extend its own high·-speed railway network to up to 17 countries in 1 0 to 15 years,eventually reaching London and Singapore.

China has proposed three such projects.The first would possibly connect Kunming with

Singapore via Vietnam and Malaysia.Another could start in Urumqi and go through Kazakhstan and Uzbekistan,and possibly to Germany.The third would start in the northeast and go north through Russia and then into Western Europe. w_w w. k#s5_u.c o*m

 

If China’s plan for the high-speed railway goes forward,people could zip over from London to Beijing in under two days.

The new system would still follow China’s high—speed railway standard.And the trains would be able to go 346 kilometers an hour,almost as fast as some airplanes.

    China’s bullet train(高速客车),the one connecting Wuhan to Guangzhou,already has the

 World’s fastest average speed.It covers 1,069 kilometers in about three hours.

Of course,there are some technical challenges to overcome.There are so many issues that need to be settled,such as safety,rail gauge(轨距),maintenance of railway tracks.So,it’s important to pay attention to every detail.

But the key issue is really money.China is already spending hundreds of billions of yuan on

domestic railway expansion.

China prefers that the other countries pay in natural resources rather than with capital

investment.Resources from those countries could stream into China to sustain development.

It’11 be a win-win project. For other countries,the railway network will definitely create more opportunities for business,tourism and so on,not to mention the better communication among those countries.

For China,such a project would not only connect it with the rest of Asia and bring some much-needed resources,but would also help develop China’s far west.We foresee that in the coming decades,millions of people will migrate to the western regions,where the land is empty and resources unused.With high-speed trains,people will set up factories and business centers in the west once and for a11.And they’11 trade with Central Asian and Eastern European countries.

67.China’s new high-speed railway plan will be a win-win project because      .

  A.China will get much-needed resources and develop its western regions

  B.China and the countries involved will benefit from the project in various ways

  C.China will develop its railway system and communication with other countries

  D. the foreign countries involved will develop their railway transportation,business and tourism

68.According to the passage,the greatest challenge to the new high-speed railway plan is      .

   A.technical issues      B.safety of the system w. k#s5_u.c o*m

 

   C.financial problems    D.maintenance of railway tracks

69.Which of the following words best describes the author’s attitude towards China’s high-speed

   railway plan?

  A.Critical.    B.Reserved.    C.Doubtful     D. Positive.

70.Which of the following might be the best title for the passage?

  A.New Railway Standards    B.Big Railway Dreams

  C.High—speed Bullet Trains D.International Railway Network

第四部分:任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)

请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只填1个单词。

For more than twenty years scientists have been seeking to understand the mystery of the ‘‘sixth sense” of direction.By trying out ideas and solving problems one by one,they are now getting closer to one answer.

One funny idea is that animals might have a built-in compass(指南针).

Our earth itself is a big magnet(磁体).So a little magnetic needle that swings freely lines

itself with the big earth magnet to point north and south.When people discovered that idea about a thousand years ago and invented the compass,it allowed sailors to navigate (航海)on ocean voyages, even under cloudy skies. w_w w. k#s5_u.c o*m

  Actually the idea of the living compass came just from observing animals in nature.

 Many birds migrate twice a year between their summer homes and winter homes.Some of them fly for thousands of kilometers and mostly at night.Experiments have shown that some birds can recognize star patterns.But they can keep on course even under cloudy skies.How can they do that?

A common bird that does not migrate but is great at finding its way home is the homing pigeon.Not all pigeons can find their way home.Those that can are very good at it,and they have been widely studied. w_w w. k#s5_u.c o*m

One interesting experiment was to attach little magnets to the birds’ heads to block their

magnetic sense—just as a loud radio can keep you from hearing a call to dinner.On sunny days, that did not fool the pigeons.Evidently they can use the sun to tell which way they are going.But on cloudy days,the pigeons with magnets could not find their way.It was as if the magnets had blocked their magnetic sense.

Similar experiments with the same kind of results were done with honeybees.These insects also seem to have a special sense of direction.

In spite of the experiments,the idea of an animal compass seemed pretty extraordinary.How

would an animal get the magnetic stuff for a compass.

An answer came from an unexpected source.A scientist was studying bacteria that live in the

mud of ponds and marshes.He found accidentally little rod-like bacteria that all swam together in

one direction—north.

Further study showed that each little bacterium had a chain of dense particles inside,which

proved magnetic.The bacteria had made themselves into little magnets that could line up with the

earth’s magnet.

The big news was that a living thing,even a simple bacterium,can make magnetite.That led

to a search to see whether animals might have it.. By using a special instrument called magnetometer,scientists were able to find magnetite in bees and birds,and even in fish.In each

animal,except for the bee.the magnetic stuff was always in or closer to the brain.

Thus.the idea of a built—in animal compass began to seem reasonable. w_w w. k#s5_u.c o*m

 

The Magnetic Sense — The Living Compass

Passage outline

Supporting details

The existence of the earth magnet and the invention of the navigating compass

◇Our earth is a big magnet and a little freely (71)   ▲ 

  magnetic needle lines itself with the earth magnet to point north and south.

◇(72)   ▲   on the idea above, the navigating compass was invented.

The possibility of birds’ built-in compasses

◇ One piece of evidence is the (73)   ▲    of many birds between their summer homes and winter homes.

◇ Birds can recognize star patterns on clear nights and keep on course (74)   ▲     under cloudy skies 

The  (75)   ▲     on pigeons’ and bees’ built-in compasses

 

◇Little magnets were tied to the pigeons’ heads to (76)   ▲     their magnetic sense.

◇The pigeons’ magnetic sense seemed to be affected on (77)   ▲    days.

◇Similar things with the same results were done with bees.

The  (78)   ▲     of the magnetic stuff for the animal compass

◇Little rod-like bacteria were found by chance to swim together in the direction of (79)   ▲    .

◇Some animals had a chain of dense magnetic particles in or close to the (80)   ▲     inside their bodies.

 

 

第五部分:书面表达(满分25分)

    81.假设你应邀参加学校组织的“英语学习师生座谈会”,请你根据下表所提示的信息,用英语写一篇发言稿,简单介绍自己英语学习的情况,并对学校今后的英语教学提出建议。

 

 

自己英语学习的情况

1.英语学习的目的

2.英语学习的方法

3.课外自学的途径 w_w w. k#s5_u.c o*m

 

……….

对学校英语教学的建议

(请考生根据自己的经历与感想,提出两至三点建议)。

 

    注意:

    1.对所给要点逐一陈述,适当发挥,不要简单翻译。

    2.词数150左右。开头和结尾已经写好,不计人总词数。

    3.文中不得提及考生所在学校和本人姓名。

 Dear teacher and schoolmates, it’s a great pleasure for me to be today and share my

experience of learning English with you.                         

Thank you for listening.

                             


英语试题参考答案

第一部分

1. B    2. B    3 .A    4 .B    5 .C    6 .A    7 .C    8. A    9 .A    10 .B

11. C  12 .A  13. C  14. C  15 .B  16. B  17. C  18 .B  19. C  20. A

第二部分

21 A  22. B  23. D  24 .C  25. B  26. C  27. D  28. A  29 .B  30 .C

3l .B  32. D  33.A  34 .B  35. A  36. D  37 .A  38 .B  39. C  40. C

4l. A  42. B  43 .D  44. B  45 .A  46 .C  47 .D  48. D  49. A  50. B

51. C 52. B   53 .A  54 .D  55. B w_w w. k#s5_u.c o*m

 

第三部分

56 .B  57. C  58. D  59. A  60 .D  6l .A  62. C  63 .B  64. D  65. A

66. C  67 .B  68 .C  69. D  70 .B

第四部分

71. swinging    72 .Based    73. migration    74 .even

75. experiments/tests/study/research        76. block

77. cloudy    78. discovery    79. north       80 .brain(s)

第五部分

8l. 

Dear teacher and schoolmates, it’s a great pleasure for me to be today and share my

experience of learning English with you. I'm interested in English and hope to be an interpreter in the future. Naturally it’s very important for me to learn English well .As everybody knows vocabulary is an important part of language, just like bricks in a building .I usually memorize twenty new words a day and put them to use whenever possible. After class.I often listen to English programs on TV and on the radio .Besides, I've learned a lot from the Internet and other sources.

  Now.I'd like to make some suggestions on English teaching and learning in our school. Firstly, we should be given more opportunities to use what we’ve learned. ln order to have a better grasp of it. Secondly.I hope our teachers can recommend more interesting books and magazines and give us more free time to read them. Finally,1 suggest we have more English activities,such as English contests and festivals.

    Thank you for listening.                              (150words)

w_w 5_u.c o*m

  评论这张
 
阅读(358)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017